Marek Šáda už nevaří jen v Mlýnci. Převzal také Bellevue
Šéfkuchař Zátiší Group připravil v restauraci Mlýnec nové podzimní menu. Zároveň si přibral práci navíc.
Šéfkuchař restaurace Mlýnec na Novotného lávce Marek Šáda přibral koncem srpna do svých povinností i dohled nad chodem sesterského podniku Bellevue. Dosavadní výkonný šéfkuchař Bellevue Petr Bureš se stal sous-chefem ve společnosti Zátiší Catering.
Otázkou je, jak se to projeví na úrovni dvou restaurací skupiny Zátiší. Není pochyb, že Šáda vypiplal Mlýnec z úhoru prostřednosti v krátkém čase na velice slušnou úroveň. Stejně je pravdou, že do Bellevue sídlící nedaleko na Smetanově nábřeží to nebude mít daleko. Pokud však bude tříštit síly mezi dva podniky, nemusí mu vysoký standard invence vydržet dlouho.
Zatím Šádovi nicméně nové nápady nechybějí. V Mlýnci totiž představil podzimní menu a opět se v něm objevují lákavé kousky. Jedním z nich je římský salát s čekankou, kroketami z kozího gervais, fíky a nektarinkou. Jde o svěží odlehčený předkrm plný chutí s exotickým podkresem, který je ještě plný léta.
V dalších chodech ovšem Šáda prostřednictvím použitých surovin reflektuje nadcházející roční období. Daňčí hřbet s foie gras, kapustou, dýní, kaštany a omáčkou z červeného rybízu si už tyká s podzimem. Na podobnou notu hlavně díky kořenové zelenině hraje telecí filet mignon v trojobalu s bramborami, celerem, pečenou karotkou, pažitkovou majonézou, pečená karotka a telecím jusem.
A opomenout by labužníci neměli ani houbové consommé s uzenou cibulí a řeckými nudlemi kataifi. Tahle neobvyklá kombinace je navíc v nabídce podpořena douškem plného těla, a přesto stále svěžího veltlínského zeleného „Alte Reben“ 2015 ze sklepa Fink ve Wachau.
- Salát s kozím žervé a fíky
- Houbové consommé, uzená cibule, kataifi
- Daňčí hřbet, foie gras, kapusta, dýně a kaštany, omáčka z červeného rybízu