FOODOLOGY

Mořský ďas

Mango, smrži, květák a jakubky. Kampa Park uvádí jarní menu

Marek Raditsch s Milanem Sedlákem postavili jídelníček kombinující exotiku s typicky evropskými chutěmi.

S příchodem jara se kuchaři předhánějí, co by hostu nabídli. Aby to bylo chutné, jarní, lehké, zkrátka mimořádně lákavé. Pod supervizí Marka Raditsche a taktovkou Milana Sedláka sestavili v Kampa Parku menu, které vyvolává dravé choutky. Chody jsou lehké, plné vůní, sestavené z vějíře atraktivních chutí.

Do nového lístku se vloudilo několik asijských receptur, které mu dodávají nádech exotiky. V kombinacích se však objevují i typicky evropské suroviny, které zjemňují výsledné sousto a uhlazují celkový projev do koncertu chutí.

Tuňákové sashimi a tatarák s omáčkou Ponzu doprovází gel z koriandru a v ledu naložená bílá ředkev – aby to křuplo. Omáčku aioli s mangem a chilli oživuje příjemné štípnutí jihofrancouzské pikantní papričky z Espelette. Pakliže začnete tímto předkrmem, napadne vás, zda se kuchaři mohou dostat ve výběru surovin i nápaditosti při zpracování výše. Buďte klidní, mohou. Třeba v případě divoké brokolice se zauzenou holandskou omáčkou, smrži a žloutkovým konfitem. Té nejde odolat.

Jarní menu restaurace Kampa Park:
losos 32° s mangem, marinovanou okurkou, sójovo-zázvorovou omáčkou a kokosovým sorbetem
divoká brokolice se zauzenou holandskou omáčkou, smrži a žloutkovým konfitem
carpaccio z chobotnice s yuzu gelem, granátovým jablkem a pažitkou
zprudka opečené mušle sv. Jakuba s květákem, ořechy, rozinkami a koprovým beurre blanc s kapary
zprudka opečená kachní foie gras s rebarborovým kompotem, brioškou a ibiškovou redukcí
tygří krevety s křupavým těstem kadaifi, rajčatovým relishem a zázvorovo-česnekovým beurre blanc

27. 4. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie