Malbec World Day 2015
Ve středu 15. dubna máte možnost užít si již pátý ročník Světového dne Malbeku. Tentokrát skutečně podařená vína z portfolia společnosti Nestar International, spárovaná s již tradičně propracovaným menu Daniela Struny, toto spojení je zárukou vydařeného večera. Pro vaši představu předkládám malý průřez šestibodovým menu.
Vida Organica Malbec Rosé – Pečená orebice, sušená třešeň, černý ořech, grenaile,dekor griliážová gremoláta s olivami. Stále ještě neobjevená orebice v noblesní úpravě, zapíjená růžovým malíkem, akcentuje menu sehraným akordem s růžovým vínem, které má svěží kyselinu, avšak nezabíjí filigránsky komponované chutě pokrmu.
Colomé Autentico Malbec – Ožehlý hovězí jazyk, Botija oliva, sušená švestka. Hovězí demi glace, máslo. Quinoa, zelený pepř, mandle,mascarpone. Dekor pacetta chips, řeřicha. Ke slovu zde přichází jeden z velkých malbeků plného těla, opulentní chuti. Sebevědomě, ale se šarmem se staví po bok povedenému jazyku s alchymisticky vybalancovanými chutěmi doprovodu.
Callia Dulce – Provolone v máslovém těstě, mišpule, pepř, yuzu rozvar. Dekor granátová pěna. Ke sladkému vínu, které ve spojení ss sýrem provolone roste k velkému představení. Tímto netradičním závěrem posunul šéfkuchař dojem z vína, které samo o sobě nemá až takový esprit. V tomto spojení ovšem vyniká jeho jinak víceméně ukryté kouzlo sladké, dílem všaki pikantní dochuti.
Pro úplnost uvádíme omeletní menu večeře ke dni Malbec World Day 2015 v La casa Argentina
Welcome drink: San Felipe Extra Brut – Hovězí tatar, sušená rajčata, žitný kruton,dekor avokádo a kerblík.
První chod: Callia Torrontés – Empanadas plněné mořským ďasem, mediteránské byliny,šalotka,sůl Inca . Podávané s rajčatovou salsou, dekor karamelová limeta, rukola.
Druhý chod: Vida Organica Malbec Rosé – Pečená orebice, sušená třešeň, černý ořech, grenaile,dekor griliážová gremoláta s olivami.
Třetí chod: Callia Terroir Selection Malbec – Řez argentinské svíčkové, hroznový pepř, maldon salt, omáčka acai berry, restované kakaové boby. Podávané s pureé z pečených brambor v soli, dekor chimichurri.
Čtvrtý chod: Colomé Autentico Malbec – Ožehlý hovězí jazyk, Botija oliva, sušená švestka. Hovězí demi-glace, máslo. Quinoa, zelený pepř, mandle, mascarpone. Dekor pacetta chips, řeřicha.
Pátý chod: Colomé Estate Salta – Organik argentinský Rib eye, chips trio (batát, řepa, brambor), pikantní omáčka jemněná koňakem, dekor rebarbora pureé, makadamový ořech, ibišková sůl.
Šestý chod: Callia Dulce – Provolone v máslovém těstě, mišpule, pepř, yuzu rozvar. Dekor granátová pěna.
Domácí špaldový chléb s mediteránskými bylinami a zlatým česnekem.
Cena menu je 1990 Kč
- Malbec Day
- Malbec Day
- Malbec Day
- Malbec Day