FOODOLOGY

Malbec Day

Malbec World Day 2015

Ve středu 15. dubna máte možnost užít si již pátý ročník Světového dne Malbeku. Tentokrát skutečně podařená vína z portfolia společnosti Nestar International, spárovaná s již tradičně propracovaným menu Daniela Struny, toto spojení je zárukou vydařeného večera. Pro vaši představu předkládám malý průřez šestibodovým menu.

Vida Organica Malbec Rosé – Pečená orebice, sušená třešeň, černý ořech, grenaile,dekor griliážová gremoláta s olivami. Stále ještě neobjevená orebice v noblesní úpravě, zapíjená růžovým malíkem, akcentuje menu sehraným akordem s růžovým vínem, které má svěží kyselinu, avšak nezabíjí filigránsky komponované chutě pokrmu.

Colomé Autentico Malbec – Ožehlý hovězí jazyk, Botija oliva, sušená švestka. Hovězí demi glace, máslo. Quinoa, zelený pepř, mandle,mascarpone. Dekor pacetta chips, řeřicha. Ke slovu zde přichází jeden z velkých malbeků plného těla, opulentní chuti. Sebevědomě, ale se šarmem se staví po bok povedenému jazyku s alchymisticky vybalancovanými chutěmi doprovodu.

Callia Dulce – Provolone v máslovém těstě, mišpule, pepř, yuzu rozvar. Dekor granátová pěna. Ke sladkému vínu, které ve spojení ss sýrem provolone roste k velkému představení. Tímto netradičním závěrem posunul šéfkuchař dojem z vína, které samo o sobě nemá až takový esprit. V tomto spojení ovšem vyniká jeho jinak víceméně ukryté kouzlo sladké, dílem všaki pikantní dochuti.

Pro úplnost uvádíme omeletní menu večeře ke dni Malbec World Day 2015 v La casa Argentina

Welcome drink: San Felipe Extra Brut – Hovězí tatar, sušená rajčata, žitný kruton,dekor avokádo a kerblík.

První chod: Callia Torrontés – Empanadas plněné mořským ďasem, mediteránské byliny,šalotka,sůl Inca . Podávané s rajčatovou salsou, dekor karamelová limeta, rukola.

Druhý chod: Vida Organica Malbec Rosé – Pečená orebice, sušená třešeň, černý ořech, grenaile,dekor griliážová gremoláta s olivami.

Třetí chod: Callia Terroir Selection Malbec – Řez argentinské svíčkové, hroznový pepř, maldon salt, omáčka acai berry, restované kakaové boby. Podávané s pureé z pečených brambor v soli, dekor chimichurri.

Čtvrtý chod: Colomé Autentico Malbec – Ožehlý hovězí jazyk, Botija oliva, sušená švestka. Hovězí demi-glace, máslo. Quinoa, zelený pepř, mandle, mascarpone. Dekor pacetta chips, řeřicha.

Pátý chod: Colomé Estate Salta – Organik argentinský Rib eye, chips trio (batát, řepa, brambor), pikantní omáčka jemněná koňakem, dekor rebarbora pureé, makadamový ořech, ibišková sůl.

Šestý chod: Callia Dulce – Provolone v máslovém těstě, mišpule, pepř, yuzu rozvar. Dekor granátová pěna.

Domácí špaldový chléb s mediteránskými bylinami a zlatým česnekem.

Cena menu je 1990 Kč

 

13. 4. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie