FOODOLOGY

Loira V Zátiší

Jedinečnou možnost objevit trendy současné francouzských kuchařů budete mít v restauraci V Zátiší. Po čtyři dny – od 4. do 7. června si tamní kuchyni vypůjčí Pascal Favre d’Anne

Pascal je specialista na jídla plná zeleniny a bylinek. Nachází v nich nesčetně možností jejich skladby a úprav.
Bohaté zkušenosti získal cestami po Asii – za rok navštívil pětadvacet zemí. Po návratu znovuotevřeli s manželkou vlastní restauraci Le Favre d’Anne v Angers na Loiře. Kuchař, který před cestou jako jeden z prvních podával hamburgery, z gruntu změnil svůj repertoár. Základ stále zůstává na Loiře, ovšem do tamních receptur a surovin vkládá vnímavě pojatou asijskou fúzi.
Své dodavatele si vybírá téměř výhradně mezi pěstiteli a chovateli v regionu. Preferuje sice především vegetariánskou kuchyni, nicméně v nabídce najdete pestré variacena bázi masa. Ani jeho milovníci se tak nemusí bát, že by si V Zátiší nepřišli na své.
Co vám tedy tento nadšenec, držitel michelinské hvězdy a člen sdružení Univert nabídne , pokud se mezi 4. do 7. červnem do vydáte pražské restaurace V Zátiší?
Pražské menu Pascala Favre d´Anne:
– 100 % vegétales
– kachní játra foie gras, okurkové gazpacho, salicornie
– lakovaná atlantická treska, mandlové risotto, zelený chřest, beurre blanc
– telecí v krustě, karotkové pyré, citrónový konfit
– Comté sýr, sladko-kyselý vinaigrette
– maliny, pistáciová kostka

1. 6. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie