FOODOLOGY

Loira V Zátiší

Jedinečnou možnost objevit trendy současné francouzských kuchařů budete mít v restauraci V Zátiší. Po čtyři dny – od 4. do 7. června si tamní kuchyni vypůjčí Pascal Favre d’Anne

Pascal je specialista na jídla plná zeleniny a bylinek. Nachází v nich nesčetně možností jejich skladby a úprav.
Bohaté zkušenosti získal cestami po Asii – za rok navštívil pětadvacet zemí. Po návratu znovuotevřeli s manželkou vlastní restauraci Le Favre d’Anne v Angers na Loiře. Kuchař, který před cestou jako jeden z prvních podával hamburgery, z gruntu změnil svůj repertoár. Základ stále zůstává na Loiře, ovšem do tamních receptur a surovin vkládá vnímavě pojatou asijskou fúzi.
Své dodavatele si vybírá téměř výhradně mezi pěstiteli a chovateli v regionu. Preferuje sice především vegetariánskou kuchyni, nicméně v nabídce najdete pestré variacena bázi masa. Ani jeho milovníci se tak nemusí bát, že by si V Zátiší nepřišli na své.
Co vám tedy tento nadšenec, držitel michelinské hvězdy a člen sdružení Univert nabídne , pokud se mezi 4. do 7. červnem do vydáte pražské restaurace V Zátiší?
Pražské menu Pascala Favre d´Anne:
– 100 % vegétales
– kachní játra foie gras, okurkové gazpacho, salicornie
– lakovaná atlantická treska, mandlové risotto, zelený chřest, beurre blanc
– telecí v krustě, karotkové pyré, citrónový konfit
– Comté sýr, sladko-kyselý vinaigrette
– maliny, pistáciová kostka

1. 6. 2019

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie