FOODOLOGY

Ananasové ravioli (Boscolo)

Letní menu v hotelu Boscolo: ananas s jehněčím i s mascarpone

Zajímavou letní nabídku připravil šéfkuchař Pavel Vacek v hotelu Boscolo. Pro hosty tamních různorodých restauračních prostor nabídl pro slunné horké dny odlehčená, chutěmi nabitá jídla.

Originálně avokádem dotažené gazpacho postaví senzory do pozoru a připraví je na některý z hlavních chodů. Tím mohou být tygří krevety v křupavém těstíčku a grilované svatojakubské mušle v pancettě, které doprovází koriandrový salát a ananasová salsa.

Z jiného ranku jsou grilované jehněčí kotletky s kuskusem s piniovými oříšky, rukolou a grilovanou zeleninou. Zajímavou chuť pak kotletkám dodává kardamomová omáčka. Kolik surovin, tolik chutí, všechny seřazené v jednom šiku, aby vyprovokovaly co nejvyšší prožitek.

Ani dezerty v hotelu Boscolo na pražském Senovážném náměstí nejsou bez nápadu: tamní ananasové raviolky plněné mascarpone s jahodami a omáčkou z hořké čokolády a černého pepře vás dostanou.

19. 8. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice