Letní menu v hotelu Boscolo: ananas s jehněčím i s mascarpone
Zajímavou letní nabídku připravil šéfkuchař Pavel Vacek v hotelu Boscolo. Pro hosty tamních různorodých restauračních prostor nabídl pro slunné horké dny odlehčená, chutěmi nabitá jídla.
Originálně avokádem dotažené gazpacho postaví senzory do pozoru a připraví je na některý z hlavních chodů. Tím mohou být tygří krevety v křupavém těstíčku a grilované svatojakubské mušle v pancettě, které doprovází koriandrový salát a ananasová salsa.
Z jiného ranku jsou grilované jehněčí kotletky s kuskusem s piniovými oříšky, rukolou a grilovanou zeleninou. Zajímavou chuť pak kotletkám dodává kardamomová omáčka. Kolik surovin, tolik chutí, všechny seřazené v jednom šiku, aby vyprovokovaly co nejvyšší prožitek.
Ani dezerty v hotelu Boscolo na pražském Senovážném náměstí nejsou bez nápadu: tamní ananasové raviolky plněné mascarpone s jahodami a omáčkou z hořké čokolády a černého pepře vás dostanou.