FOODOLOGY

Ananasové ravioli (Boscolo)

Letní menu v hotelu Boscolo: ananas s jehněčím i s mascarpone

Zajímavou letní nabídku připravil šéfkuchař Pavel Vacek v hotelu Boscolo. Pro hosty tamních různorodých restauračních prostor nabídl pro slunné horké dny odlehčená, chutěmi nabitá jídla.

Originálně avokádem dotažené gazpacho postaví senzory do pozoru a připraví je na některý z hlavních chodů. Tím mohou být tygří krevety v křupavém těstíčku a grilované svatojakubské mušle v pancettě, které doprovází koriandrový salát a ananasová salsa.

Z jiného ranku jsou grilované jehněčí kotletky s kuskusem s piniovými oříšky, rukolou a grilovanou zeleninou. Zajímavou chuť pak kotletkám dodává kardamomová omáčka. Kolik surovin, tolik chutí, všechny seřazené v jednom šiku, aby vyprovokovaly co nejvyšší prožitek.

Ani dezerty v hotelu Boscolo na pražském Senovážném náměstí nejsou bez nápadu: tamní ananasové raviolky plněné mascarpone s jahodami a omáčkou z hořké čokolády a černého pepře vás dostanou.

19. 8. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie