FOODOLOGY

Ananasové ravioli (Boscolo)

Letní menu v hotelu Boscolo: ananas s jehněčím i s mascarpone

Zajímavou letní nabídku připravil šéfkuchař Pavel Vacek v hotelu Boscolo. Pro hosty tamních různorodých restauračních prostor nabídl pro slunné horké dny odlehčená, chutěmi nabitá jídla.

Originálně avokádem dotažené gazpacho postaví senzory do pozoru a připraví je na některý z hlavních chodů. Tím mohou být tygří krevety v křupavém těstíčku a grilované svatojakubské mušle v pancettě, které doprovází koriandrový salát a ananasová salsa.

Z jiného ranku jsou grilované jehněčí kotletky s kuskusem s piniovými oříšky, rukolou a grilovanou zeleninou. Zajímavou chuť pak kotletkám dodává kardamomová omáčka. Kolik surovin, tolik chutí, všechny seřazené v jednom šiku, aby vyprovokovaly co nejvyšší prožitek.

Ani dezerty v hotelu Boscolo na pražském Senovážném náměstí nejsou bez nápadu: tamní ananasové raviolky plněné mascarpone s jahodami a omáčkou z hořké čokolády a černého pepře vás dostanou.

19. 8. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie