Letní lákání do Zátiší
Foie gras s meruňkami a rozmarýnem, kachní prsa s pohankou, kedlubnou a levandulí, a nakonec pavlova s mangem. To jsou trumfy letní nabídky V Zátiší
Efektní menu připravil na prázdniny tamní tým kuchařů pod taktovkou šéfkuchaře restaurace Igora Chramce.
Čtyřchodový pořad nepostrádá zajímavosti, ani však určitá překvapení. Kupříkladu svěžím salátem vyletněný candát, kde mimochodem šéfkuchař vrací do hry někdejší téměř nezbytné glazování. Květák možná působí svou jistou obhroublostí jako provokující prvek, burcující chuťovou pestrost. Ostatní chody jsou stavěné tak, jakoby Chramec očekával konec doposud panujících vedřin. Jak foie gras, tak kachní prso jsou chody v základě poněkud vydatnější. I použité byliny, rozmarýn resp. levandule, patří do řady výrazněji aromatických. Ani variace Pavlova není žádná dieta, ovšem zařídí vzácně lahodný epilog.
Pokud v Praze zůstáváte, nebo ji během prázdnin navštívíte, udělejte si radost návštěvou V Zátiší. Neotřelé menu jistě potěší.
Prázdniny V Zátiší:
– foie gras, marinované meruňky, rozmarýn
– glazovaný candát, květák, pórek, citronový gel
– kachní prso, levandule, kedlubna, pohanka
– mango pavlova