FOODOLOGY

Letní lákání do Zátiší

Foie gras s meruňkami a rozmarýnem, kachní prsa s pohankou, kedlubnou a levandulí, a nakonec pavlova s mangem. To jsou trumfy letní nabídky V Zátiší

Efektní menu připravil na prázdniny tamní tým kuchařů pod taktovkou šéfkuchaře restaurace Igora Chramce.
Čtyřchodový pořad nepostrádá zajímavosti, ani však určitá překvapení. Kupříkladu svěžím salátem vyletněný candát, kde mimochodem šéfkuchař vrací do hry někdejší téměř nezbytné glazování. Květák možná působí svou jistou obhroublostí jako provokující prvek, burcující chuťovou pestrost. Ostatní chody jsou stavěné tak, jakoby Chramec očekával konec doposud panujících vedřin. Jak foie gras, tak kachní prso jsou chody v základě poněkud vydatnější. I použité byliny, rozmarýn resp. levandule, patří do řady výrazněji aromatických. Ani variace Pavlova není žádná dieta, ovšem zařídí vzácně lahodný epilog.
Pokud v Praze zůstáváte, nebo ji během prázdnin navštívíte, udělejte si radost návštěvou V Zátiší. Neotřelé menu jistě potěší.
Prázdniny V Zátiší:
– foie gras, marinované meruňky, rozmarýn
– glazovaný candát, květák, pórek, citronový gel
– kachní prso, levandule, kedlubna, pohanka
– mango pavlova

3. 7. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie