FOODOLOGY

Letní lákání do Zátiší

Foie gras s meruňkami a rozmarýnem, kachní prsa s pohankou, kedlubnou a levandulí, a nakonec pavlova s mangem. To jsou trumfy letní nabídky V Zátiší

Efektní menu připravil na prázdniny tamní tým kuchařů pod taktovkou šéfkuchaře restaurace Igora Chramce.
Čtyřchodový pořad nepostrádá zajímavosti, ani však určitá překvapení. Kupříkladu svěžím salátem vyletněný candát, kde mimochodem šéfkuchař vrací do hry někdejší téměř nezbytné glazování. Květák možná působí svou jistou obhroublostí jako provokující prvek, burcující chuťovou pestrost. Ostatní chody jsou stavěné tak, jakoby Chramec očekával konec doposud panujících vedřin. Jak foie gras, tak kachní prso jsou chody v základě poněkud vydatnější. I použité byliny, rozmarýn resp. levandule, patří do řady výrazněji aromatických. Ani variace Pavlova není žádná dieta, ovšem zařídí vzácně lahodný epilog.
Pokud v Praze zůstáváte, nebo ji během prázdnin navštívíte, udělejte si radost návštěvou V Zátiší. Neotřelé menu jistě potěší.
Prázdniny V Zátiší:
– foie gras, marinované meruňky, rozmarýn
– glazovaný candát, květák, pórek, citronový gel
– kachní prso, levandule, kedlubna, pohanka
– mango pavlova

3. 7. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie