FOODOLOGY

Le terroir

Le terroir má po rekonstrukci šéfkuchaře z Francie

Vyhlášená pražská restaurace přichází s novým konceptem, francouzskou regionální kuchyní a propracovaným párováním.

Restaurace Le terroir je opět otevřená. Společnost Living Venues ji na konci roku 2015 zakoupila těsně před uzavřením, skrze ni vstoupila do dění v pražském fine dining světě. Po roce provozu přišla rekonstrukce a nyní Le terroir znovu přivítal natěšené hosty.

Kdo se těšil na starý dobrý Le terroir, nechť zapomene. Nové začíná hned za vchodem. Místnost dostala jiný design, přibyly stolky s pohodlnými křesly – to ostatně i v podzemí, kam se přestěhoval bar. Zmizel rozsochatý podmračený Golem, prostor nabyl zcela svěží a provzdušněný výzor.

V oslňujícím prostředí románsko-gotického sklepa, kde dosud vína odpočívala v tichosti a staletém klidu, se zrodila degustační místnost. Tuším, že s dvanácti místy vysokého barového sezení zde nabízejí přehlídky toho nejlepšího, co vinotéka ukrývá.

Největším lákadlem však bude nový koncept podniku. Na základě inovované francouzské kuchyně tu podávají obědy komponované jako Chic Bistro. K mání je třeba Tartiflette Savoyarde, což jsou savojské gratinované brambory se sýrem reblochon a salátem se šalotkovým dresinkem.

Večery pak šéfkuchař Thomas Venel a sommeliér Nicolas Eustache pojednali jako cestu po francouzských vinařských oblastech s patřičnou regionální gastronomií. Ve čtyř- nebo osmichodovém menu si můžete vybrat například z oblasti Champagne zvěřinovou terinu, houby, petržel, nakládanou mrkev, sabayon z remešského octa a jako doprovod N. V. Champagne Boulard Bauquaire, Tradition, Cormicy. Nebo grilovanou chobotnici se salátem little gem, květákovým pyré, zelenými fazolkami, špenátem, fazolemi fava, nakládanou kořenovou zeleninou a omáčkou beurre blanc. K té Nicolas naordinoval 2015 Les Hauts de Bergelle, AOP Saint Mont.

20. 3. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice