FOODOLOGY

Kuře s kukuřičným purée, polentou, fazolkami a paprikovým salámem (Le Grill)

Le Grill nabízí vydatnou pečeni z přeštíka, podmáslí nebo candáta

Restaurace hotelu The Mark v Hybernské ulici představila své pojetí podzimních krmí.

Odvážně vstoupil do podzimu Ondřej Koráb, šéfkuchař hotelové restaurace Le Grill v pražském hotelu The Mark. Hlavními komponentami jeho kreací jsou tomaty, kukuřice a lilek, ale i dýně, zelí a švestky v různých úpravách. Položky Korábova menu jsou podzimně barevné, bohatě sestavené a patřičně vydatné. Například pečeně z přeštíka s mrkvovým pyré, bílým zelím s kmínem a bramborovými noky čitelně reprodukuje českou klasiku v umocněné podzimní verzi. Hutné jídlo totiž přesně zapadá do stravy typické pro chladnější, ponuré dny.

Vedle přeštíka nabízí menu však i pokrmy lehčí, třeba těstoviny plněné dýní a kozím sýrem s omáčkou z podmáslí a cibulovými chipsy. Tradičně na podzim ožívající poptávku po říčních rybách řeší Koráb candátem s lilkem, pečenými paprikami, cuketou a smaženými třešňovými rajčátky. Cukrářka Karolína Kocincová potom podepisuje výběr dortem v barvách hotelu The Mark s krémem z bílé čokolády a malinovou omáčkou.

Ze čtyř předkrmů, dvou polévek, šesti hlavních chodů a pěti dezertů – v tom čísle jedné nabídky sýrů – si host může menu zvolit sám. Nebo udá počet chodů a svěří výběr šéfkuchařovi.

28. 9. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie