Le Grill nabízí vydatnou pečeni z přeštíka, podmáslí nebo candáta
Restaurace hotelu The Mark v Hybernské ulici představila své pojetí podzimních krmí.
Odvážně vstoupil do podzimu Ondřej Koráb, šéfkuchař hotelové restaurace Le Grill v pražském hotelu The Mark. Hlavními komponentami jeho kreací jsou tomaty, kukuřice a lilek, ale i dýně, zelí a švestky v různých úpravách. Položky Korábova menu jsou podzimně barevné, bohatě sestavené a patřičně vydatné. Například pečeně z přeštíka s mrkvovým pyré, bílým zelím s kmínem a bramborovými noky čitelně reprodukuje českou klasiku v umocněné podzimní verzi. Hutné jídlo totiž přesně zapadá do stravy typické pro chladnější, ponuré dny.
Vedle přeštíka nabízí menu však i pokrmy lehčí, třeba těstoviny plněné dýní a kozím sýrem s omáčkou z podmáslí a cibulovými chipsy. Tradičně na podzim ožívající poptávku po říčních rybách řeší Koráb candátem s lilkem, pečenými paprikami, cuketou a smaženými třešňovými rajčátky. Cukrářka Karolína Kocincová potom podepisuje výběr dortem v barvách hotelu The Mark s krémem z bílé čokolády a malinovou omáčkou.
Ze čtyř předkrmů, dvou polévek, šesti hlavních chodů a pěti dezertů – v tom čísle jedné nabídky sýrů – si host může menu zvolit sám. Nebo udá počet chodů a svěří výběr šéfkuchařovi.
- Pečeně z přeštíka s mrkvovým pyré, bílým zelím s kmínem a bramborovými noky (Le Grill)
- Kuře s kukuřičným purée, polentou, fazolkami a paprikovým salámem (Le Grill)