FOODOLOGY

Lanýže v Bellevue

Lanýže v Bellevue: se svíčkovou, játry i svatojakubkami

Šéfkuchař Marek Šáda sestavil letošní lanýžové menu. Podává se od 14. do 26 listopadu.

V restauraci Bellevue vypukne ve dnech 14. až 26. listopadu jedna z největších oslav kulinářské sezóny – lanýžové menu. Černé i bílé houby vybrané týmem kuchařů a číšníků restaurace se v rukou Marka Šády změní na položky menu, které už jen při čtení vyvolává zrychlené bušení srdcí mlsných. Piemontské klenoty jsou v menu představeny v mnoha podobách, vždy však mimořádně ustrojené a s vyladěným doprovodem.

Ve dnech 14. a 15. listopadu se budou k pokrmům podávat vína ze sklepů Marchesi di Grésy, přičemž v rámci večeře s vinařem bude přítomen i Jeffrey Chilcott, který je vybral.

Pro dny 20. až 25. listopadu se pak téhož úkolu zhostí Marco Bergaglio ze sklepů Castellari Bergaglio a Mario Andrion ze sklepů Castello di Verduno. Ti však v Bellevue budou osobně přítomni pouze 21. listopadu.

Lanýžové menu 2017 v Bellevue:
Amuse bouche
Terina z kachních jater a králíka, vlašské ořechy, černé lanýže, DOC Marchesi di Grésy, Gavi Fornaci 2016, Castellari Bergaglio
Raviola s bio vejcem, ricottou a kadeřávkem, bílé lanýže, DOC Marchesi di Grésy, Gavi di Gavi Vigna Vecchia Rovereto 2014, Castellari Bergaglio
Mušle svatého Jakuba, těstovinová rýže, bisque a černé lanýže, DOC Marchesi di Grésy, Langhe Nebbiolo 2015, Castello di Verduno
Telecí svíčková, brzlík, topinambur, omáčka périgourdine, bílé lanýže, DOCG Marchesi di Grésy, Barbaresco Rabaja 2011, Castello di Verduno
Lehce zapečený Brie de Meaux, pistácie, med, černé lanýže
Éclair, piemontské lískové oříšky, Moscato, bílé lanýže, DOCG Marchesi di Grésy, Moscato D‘Asti 2017, Azienda 499

1. 11. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie