FOODOLOGY

Lahůdky za zvuků hudby

Mimořádnou oslavu příchodu nového roku připravila Státní Opera Praha a Zátiší Catering Group na scéně Státní opery. Po večerním představení operety Netopýr a půlnočním přípitku vypukl na jevišti i v hledišti taneční rej.

Během večera byl servírován široký sortiment delikates ze světových kuchyní. Vedle čerstvých ústřic – afrodiziakálních!, mušlí a dalších darů moře se na talířích objevila i tradiční česká svíčková. Nechyběly ani báječné dezerty a samozřejmě slušná baterie nápojů pro neomezenou konzumaci – alkoholických i lihuprostých.

Celý podnik mohly provázet obapolné názory. Patrně nikdo však nemůže popřít skutečnost, že spojení vrcholového umění a špičkové gastronomie spoluvytváří kulturní nadstavbu každého národa.

11. 12. 2014

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie