FOODOLOGY

daňčí hřbet s pastinákovým pyré, raviolou plněnou pečeným celerem a mandlemi, kapustou, černým kořenem a lanýžovým jus (La Veranda)

La Veranda v novém menu potěší uzeným úhořem i daňčím hřbetem

Šéfkuchař Radek David v pražské restauraci představil podzimní jídelní lístek.

David v kuchyni La Verandy sází na atraktivní meníčka inspirovaná evropskými kuchyněmi, které tu a tam doplňují české kreace. Podobně tomu je i letos na podzim.

Z poměrně široké nabídky zaujme mezi předkrmy hlavně uzený úhoř s červenou řepou, krémem z řepy a kopru a s uzeným žloutkem ovoněným „dýmem bramborové natě“.

Hlavní chody „táhne“ daňčí hřbet s pastinákovým pyré, raviolou plněnou pečeným celerem a mandlemi, kapustou, černým kořenem a lanýžovým jus – známé chutě zabudované do vzácně chutného celku, jemuž na aristokratickém projevu přidávají mandle a především lanýžová šťáva. Vytříbené maso daňka dává spolu s aromatem atraktivní houby pokrmu nenásilný, patru lahodící základ.

Financiéra s ořechovým semifreddem, espumou z makadamových ořechů, pistáciovým crumblem a marinovaným fíkem je jednou z mnoha možností, jak večeři v La Verandě uzavřít. Takto komponované menu je však dobře vystavěným můstkem mezi dvěma ročními obdobími.

25. 9. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice