La Veranda v novém menu potěší uzeným úhořem i daňčím hřbetem
Šéfkuchař Radek David v pražské restauraci představil podzimní jídelní lístek.
David v kuchyni La Verandy sází na atraktivní meníčka inspirovaná evropskými kuchyněmi, které tu a tam doplňují české kreace. Podobně tomu je i letos na podzim.
Z poměrně široké nabídky zaujme mezi předkrmy hlavně uzený úhoř s červenou řepou, krémem z řepy a kopru a s uzeným žloutkem ovoněným „dýmem bramborové natě“.
Hlavní chody „táhne“ daňčí hřbet s pastinákovým pyré, raviolou plněnou pečeným celerem a mandlemi, kapustou, černým kořenem a lanýžovým jus – známé chutě zabudované do vzácně chutného celku, jemuž na aristokratickém projevu přidávají mandle a především lanýžová šťáva. Vytříbené maso daňka dává spolu s aromatem atraktivní houby pokrmu nenásilný, patru lahodící základ.
Financiéra s ořechovým semifreddem, espumou z makadamových ořechů, pistáciovým crumblem a marinovaným fíkem je jednou z mnoha možností, jak večeři v La Verandě uzavřít. Takto komponované menu je však dobře vystavěným můstkem mezi dvěma ročními obdobími.
- Uzený úhoř s červenou řepou, krémem z řepy a kopru a s uzeným žloutkem ovoněným „dýmem bramborové natě“ (La Veranda)
- daňčí hřbet s pastinákovým pyré, raviolou plněnou pečeným celerem a mandlemi, kapustou, černým kořenem a lanýžovým jus (La Veranda)
- Financiéra s ořechovým semifreddem, espumou z makadamových ořechů, pistáciovým crumblem a marinovaným fíkem (La Veranda)