FOODOLOGY

daňčí hřbet s pastinákovým pyré, raviolou plněnou pečeným celerem a mandlemi, kapustou, černým kořenem a lanýžovým jus (La Veranda)

La Veranda v novém menu potěší uzeným úhořem i daňčím hřbetem

Šéfkuchař Radek David v pražské restauraci představil podzimní jídelní lístek.

David v kuchyni La Verandy sází na atraktivní meníčka inspirovaná evropskými kuchyněmi, které tu a tam doplňují české kreace. Podobně tomu je i letos na podzim.

Z poměrně široké nabídky zaujme mezi předkrmy hlavně uzený úhoř s červenou řepou, krémem z řepy a kopru a s uzeným žloutkem ovoněným „dýmem bramborové natě“.

Hlavní chody „táhne“ daňčí hřbet s pastinákovým pyré, raviolou plněnou pečeným celerem a mandlemi, kapustou, černým kořenem a lanýžovým jus – známé chutě zabudované do vzácně chutného celku, jemuž na aristokratickém projevu přidávají mandle a především lanýžová šťáva. Vytříbené maso daňka dává spolu s aromatem atraktivní houby pokrmu nenásilný, patru lahodící základ.

Financiéra s ořechovým semifreddem, espumou z makadamových ořechů, pistáciovým crumblem a marinovaným fíkem je jednou z mnoha možností, jak večeři v La Verandě uzavřít. Takto komponované menu je však dobře vystavěným můstkem mezi dvěma ročními obdobími.

25. 9. 2015

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie