FOODOLOGY

La Bottega Bistroteka počtvrté

Na atraktivním místě uprostřed koncentrace gastronomických konceptů pasáži Divadla v Dlouhé otevřeli v září Ricardo Lucque s Ondřejem Rákosníkem další půvabnou prodejnu.

Vlastně jde o propojení prodejny a restaurace, místo s bohatým sortimentem italských lahůdek puncovaných jmény velevyhlášených výrobců. Gastrobistro navíc nabízí útulné prostředí, korespondující s lokací, kde je umístěno. Je opět jiné, efektně designované a chlubí se veskrze  optimistickou atmosférou. Zastavit se zde můžete na snídani, oběd, či jen sklenku vína a malou drobnost z bohatého studeného pultu. Znamenitá káva, obilím vonící chléb, řada lákajících salátů, navíc denní nabídkou báječných těstovin a teplých jídel.

Bistrotéka v Dlouhé je dalším zrcadlem, které nastavují autoři všem těm, kteří pádíce ulicí okusují – často i v tramvaji! – jakousi bagetu a s telefonem v druhé ruce navíc mezi sousty řeší zřejmě bezodkladnou záležitost. Přitom stačí tak málo. Vstoupit a dopřát si plnohodnotný oběd v důstojném prostředí, který nezabere o nic víc času, než běsný cval městem.

16. 11. 2014

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice