FOODOLOGY

La Bottega Bistroteka počtvrté

Na atraktivním místě uprostřed koncentrace gastronomických konceptů pasáži Divadla v Dlouhé otevřeli v září Ricardo Lucque s Ondřejem Rákosníkem další půvabnou prodejnu.

Vlastně jde o propojení prodejny a restaurace, místo s bohatým sortimentem italských lahůdek puncovaných jmény velevyhlášených výrobců. Gastrobistro navíc nabízí útulné prostředí, korespondující s lokací, kde je umístěno. Je opět jiné, efektně designované a chlubí se veskrze  optimistickou atmosférou. Zastavit se zde můžete na snídani, oběd, či jen sklenku vína a malou drobnost z bohatého studeného pultu. Znamenitá káva, obilím vonící chléb, řada lákajících salátů, navíc denní nabídkou báječných těstovin a teplých jídel.

Bistrotéka v Dlouhé je dalším zrcadlem, které nastavují autoři všem těm, kteří pádíce ulicí okusují – často i v tramvaji! – jakousi bagetu a s telefonem v druhé ruce navíc mezi sousty řeší zřejmě bezodkladnou záležitost. Přitom stačí tak málo. Vstoupit a dopřát si plnohodnotný oběd v důstojném prostředí, který nezabere o nic víc času, než běsný cval městem.

16. 11. 2014

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie