Kulinářský víkend v hotelu Horizont v Peci. Menu doprovodí vína z Valtic
Zimní sezónu v restauraci hotelu v Peci pod Sněžkou už podesáté odstartují gastronomické dny tamního šéfkuchaře Jiřího Švestky.
Šéfkuchař hotelu Horizont Jiří Švestka přichystal na dny od 4. do 6. prosince pětichodové degustační menu. Párování s víny zařídí sklepy Château Valtice, a to hned dvěma odlišnými vzorky ke každému chodu, hosté si mohou vyzkoušet, která volba jim vice padne.
Hosté se mohou těšit například na tatarák z avokáda podávaný na plátku marinované červené řepy, doplněný přelivem z japonského křenu a dekorovaný čerstvými výhonky řeřichy. K této kombinaci nabízejí Valtičtí buď Hibernal, pozdní sběr 2013, nebo Sylvánské zelené, pozdní sběr stejného ročníku.
Z hlavních chodů zaujme marinované husí prsíčko připravované metodou sous-vide, následně opečené a podávané na teplém čočkovém salátku se zeleninou, jež lze zapít buď Aureliem v pozdním sběru, nebo si zavdat tělnatého Rulandského šedého, výběru z hroznů 2013. Anebo steak z vysokého roštěnce s karamelizovanou cibulkou, pepřovou smetanou a tymiánovými brambory se sklenicí pozdně sbíraného Cabernetu Sauvignon z roku 2011.
Závěr večeře obstará ananas pečený na medu, podávaný s plátky marinovaného ananasu, chilli papričkami a vanilkovou zmrzlinou spolu s moravským muškátem, výběr z bobulí 2013.
- Marinované husí prso připravované sous-vide
- Steak z vysokého roštěnce s tymiánovými brambory