FOODOLOGY

Marinované husí prso připravované sous-vide

Kulinářský víkend v hotelu Horizont v Peci. Menu doprovodí vína z Valtic

Zimní sezónu v restauraci hotelu v Peci pod Sněžkou už podesáté odstartují gastronomické dny tamního šéfkuchaře Jiřího Švestky.

Šéfkuchař hotelu Horizont Jiří Švestka přichystal na dny od 4. do 6. prosince pětichodové degustační menu. Párování s víny zařídí sklepy Château Valtice, a to hned dvěma odlišnými vzorky ke každému chodu, hosté si mohou vyzkoušet, která volba jim vice padne.

Hosté se mohou těšit například na tatarák z avokáda podávaný na plátku marinované červené řepy, doplněný přelivem z japonského křenu a dekorovaný čerstvými výhonky řeřichy. K této kombinaci nabízejí Valtičtí buď Hibernal, pozdní sběr 2013, nebo Sylvánské zelené, pozdní sběr stejného ročníku.

Z hlavních chodů zaujme marinované husí prsíčko připravované metodou sous-vide, následně opečené a podávané na teplém čočkovém salátku se zeleninou, jež lze zapít buď Aureliem v pozdním sběru, nebo si zavdat tělnatého Rulandského šedého, výběru z hroznů 2013. Anebo steak z vysokého roštěnce s karamelizovanou cibulkou, pepřovou smetanou a tymiánovými brambory se sklenicí pozdně sbíraného Cabernetu Sauvignon z roku 2011.

Závěr večeře obstará ananas pečený na medu, podávaný s plátky marinovaného ananasu, chilli papričkami a vanilkovou zmrzlinou spolu s moravským muškátem, výběr z bobulí 2013.

11. 11. 2015

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie