FOODOLOGY

Marinované husí prso připravované sous-vide

Kulinářský víkend v hotelu Horizont v Peci. Menu doprovodí vína z Valtic

Zimní sezónu v restauraci hotelu v Peci pod Sněžkou už podesáté odstartují gastronomické dny tamního šéfkuchaře Jiřího Švestky.

Šéfkuchař hotelu Horizont Jiří Švestka přichystal na dny od 4. do 6. prosince pětichodové degustační menu. Párování s víny zařídí sklepy Château Valtice, a to hned dvěma odlišnými vzorky ke každému chodu, hosté si mohou vyzkoušet, která volba jim vice padne.

Hosté se mohou těšit například na tatarák z avokáda podávaný na plátku marinované červené řepy, doplněný přelivem z japonského křenu a dekorovaný čerstvými výhonky řeřichy. K této kombinaci nabízejí Valtičtí buď Hibernal, pozdní sběr 2013, nebo Sylvánské zelené, pozdní sběr stejného ročníku.

Z hlavních chodů zaujme marinované husí prsíčko připravované metodou sous-vide, následně opečené a podávané na teplém čočkovém salátku se zeleninou, jež lze zapít buď Aureliem v pozdním sběru, nebo si zavdat tělnatého Rulandského šedého, výběru z hroznů 2013. Anebo steak z vysokého roštěnce s karamelizovanou cibulkou, pepřovou smetanou a tymiánovými brambory se sklenicí pozdně sbíraného Cabernetu Sauvignon z roku 2011.

Závěr večeře obstará ananas pečený na medu, podávaný s plátky marinovaného ananasu, chilli papričkami a vanilkovou zmrzlinou spolu s moravským muškátem, výběr z bobulí 2013.

11. 11. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie