FOODOLOGY

Petr Hajný

Kuchyni v Park Hotelu Popovičky od 1. září vede Petr Hajný

Do restaurace u Prahy se Hajný přesunul ze zajímavého českobudějovického minipivovaru s restaurací Krajinská 27

Šéfkuchař Petr Hajný se vrací do Prahy. Počátkem září se ujal kuchyně v restauraci Park Hotelu Popovičky, kam se přesunul ze zajímavého českobudějovického minipivovaru s restaurací Krajinská 27. Zatím nikoli na plný úvazek, o jeho stálém působení v hotelu nacházejícím se nějakých deset kilometrů jihovýchodně od Prhy se teprve rozhodne.

Bude se tak věnovat kuchyni, která se snaží s menšími i většími úspěchy navazovat na tradici rakousko-uherských receptur. V jídelním lístku tak najdete třeba telecí krk na paprice s nadýchaným hrnkovým knedlíkem, perličku plněnou kysaným zelím s bramborovými plackami a hříbkovou omáčkou nebo vařenou hovězí špičku v silném hovězím vývaru s morkovou kostí, špenátem, jablečným křenem, pažitkovou omáčkou a opečenými strouhanými bramborami. Uvidíme, kam se pod vedením Hajného bude ubírat.

O profesních osudech Petra Hajného čtěte zde

4. 9. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie