FOODOLOGY

Petr Hajný

Kuchyni v Park Hotelu Popovičky od 1. září vede Petr Hajný

Do restaurace u Prahy se Hajný přesunul ze zajímavého českobudějovického minipivovaru s restaurací Krajinská 27

Šéfkuchař Petr Hajný se vrací do Prahy. Počátkem září se ujal kuchyně v restauraci Park Hotelu Popovičky, kam se přesunul ze zajímavého českobudějovického minipivovaru s restaurací Krajinská 27. Zatím nikoli na plný úvazek, o jeho stálém působení v hotelu nacházejícím se nějakých deset kilometrů jihovýchodně od Prhy se teprve rozhodne.

Bude se tak věnovat kuchyni, která se snaží s menšími i většími úspěchy navazovat na tradici rakousko-uherských receptur. V jídelním lístku tak najdete třeba telecí krk na paprice s nadýchaným hrnkovým knedlíkem, perličku plněnou kysaným zelím s bramborovými plackami a hříbkovou omáčkou nebo vařenou hovězí špičku v silném hovězím vývaru s morkovou kostí, špenátem, jablečným křenem, pažitkovou omáčkou a opečenými strouhanými bramborami. Uvidíme, kam se pod vedením Hajného bude ubírat.

O profesních osudech Petra Hajného čtěte zde

4. 9. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie