FOODOLOGY

Petr Hajný

Kuchyni v Park Hotelu Popovičky od 1. září vede Petr Hajný

Do restaurace u Prahy se Hajný přesunul ze zajímavého českobudějovického minipivovaru s restaurací Krajinská 27

Šéfkuchař Petr Hajný se vrací do Prahy. Počátkem září se ujal kuchyně v restauraci Park Hotelu Popovičky, kam se přesunul ze zajímavého českobudějovického minipivovaru s restaurací Krajinská 27. Zatím nikoli na plný úvazek, o jeho stálém působení v hotelu nacházejícím se nějakých deset kilometrů jihovýchodně od Prhy se teprve rozhodne.

Bude se tak věnovat kuchyni, která se snaží s menšími i většími úspěchy navazovat na tradici rakousko-uherských receptur. V jídelním lístku tak najdete třeba telecí krk na paprice s nadýchaným hrnkovým knedlíkem, perličku plněnou kysaným zelím s bramborovými plackami a hříbkovou omáčkou nebo vařenou hovězí špičku v silném hovězím vývaru s morkovou kostí, špenátem, jablečným křenem, pažitkovou omáčkou a opečenými strouhanými bramborami. Uvidíme, kam se pod vedením Hajného bude ubírat.

O profesních osudech Petra Hajného čtěte zde

4. 9. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice