FOODOLOGY

Kuchaři šlapou na plyn

Stále houšť se v okénkových nabídkách objevují variace netuctových, už při pouhém čtení patro dráždících krmí

Možná u vědomí toho, že není dobré riskovat odliv klientů ke konkurenci, přicházejí kuchaři s kreacemi, které rozvíří obecnou hladinu receptur, jež se objevují v sortimentu restaurací jako melodie na tisíckrát obehrané desce. Věřme, že tyto aktivity abonenti okének s potěšením ocení.
Takovou variantou je od 15. března i jedna v týdenní nabídce restaurace strakonického hotelu Švanda Dudák. Vedle všeobecně známé úpravy hovězích líček si kuchař zahrál na strunu experimentu. Připravil stejná líčka v neotřelé – a požitek slibující – variaci v omáčce z hrubé hořčice, se škubánky, a listovým salátkem. Restaurace také disponuje širokým programem lahůdkových chlebíčků nebo různými druhy street food receptur. Takže nevyberete-li z týdenního menu nebude možná od věci oživit si chutě prostou houskou. Třeba s Gothajem nebo domácí sekanou. Po této terapii se znovu vrátíte k osvědčeným či inovovaným recepturám týdenního menu.

Festina Lente na Praze 6 míří trochu výše, než je obecně obvyklý záběr okének. Na lístcích se objevují bílé i černé lanýže – za všechny domácí ravioli s Foie grass, černým lanýžem a celerovým pyré – báječné ryby i bohaté pizzy. K zahození však docela jistě nebudou ani grilované argentinské krevety na šafránovém risotto, cherry rajčata. Otázka volby bude v takovém případě zvlášť těžká. Patrně pod vlivem blížícího se jara pak mnohým přijde dobré osvěžit si chuť mladého masa. To obstarají jehněčí kotletky. Díky možnosti zvolit si z nabízených příloh a vyladit si tak jídlo podle vlastní „noty“, nebudete se moci snad ani dočkat Velikonoc.

 

16. 3. 2021

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie