FOODOLOGY

Tygří krevety marinované v bazalce a sezamu a pečené v tandúru, mátovo-koriandrové chutney, chutney s pečeným česnekem, listový salát

Tygří krevety, křepelčí prsíčka. Nové jarní menu V Zátiší

Podnik na Betlémském náměstí přichází s řadou nových pokrmů, které koketují s Evropou, Indií i Latinskou Amerikou.

Šéfkuchař pražské restaurace V Zátiší Igor Chramec představil nové jarní menu. Vsadil hlavně na jednoduchost. Jeho variace se nesou ve znamení čistoty chutí, přičemž v duchu současných trendů často v jednom pokrmu opakuje tutéž surovinu v několika různých úpravách.

Takovou kreací jsou například pečená prsíčka z křepelky s karotkou a bylinkovým velouté, kde má dvojí zastoupení šalotka – jednou v pečené podobě a podruhé coby lahodné naoranžovělé pyré. Mezi předkrmy zase zaujme duo kozího sýra (čerstvý a smažený) s artyčokem, balsamikem a petrželovým olejem. Doteky Latinské Ameriky pro změnu vnáší do menu nový dezert Pina Colada s karamelizovaným ananasem.

Chramec nicméně v kuchyni není sám. Spolu s ním se na menu podílejí kreativní šéfkuchař Mahavir Kaswal a Ramesh Mamgain, díky nimž je segment indické kuchyně na jídelním lístku restaurace V Zátiší neodmyslitelný. Kromě kuřete tandúri marinovaného v hořčici s mátovo-koriandrovým a tamarindovým chutney připravil Mamgain třeba efektní tygří krevety marinované v bazalce a sezamu a pečené v tandúru, které doprovází mátovo–koriandrové chutney, chutney z pečeného česneku, kokosová rýže a listový salát.

Podle skladby jarních receptur se zdá, jako by Zátiší zvedlo hlavu. A Igor Chramec „na empajru“ slibuje být tím, kdo ve spojení s indickým osazenstvem kuchyně vrátí restauraci na přední pozice pražské gastronomie, kde byla dlouhá léta doma.

 

 

1. 4. 2016

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie