FOODOLOGY

Koktejly v Bourbon Baru

Koktejly lásky v Bourbon Baru

Pražský hotel Marriott připravil na den svatého Valentýna speciální koktejly.

Večer zamilovaných nemusí vůbec být o jídle. V Bourbon Baru pražského hotelu Marriott to předvedl tamní šéfbarman Tomáš Toka. Pro valentinský večer připravil dva mixy – pánský a dámský – inspirované parfémy, při jejichž přípravě použil světově proslulé vůně rozněcující vášeň a lásku umocňující ingredience. Infúze prémiového ginu se sedmi dalšími dodatky, trocha cukru a čerstvé ovoce. To jsou stavební kameny koktejlu, který byl stvořen pro pány a nazván Adonis. V dámské variaci Le Rouge Lis se jako základ objevuje rum Zacapa a čerstvé granátové jablko.

Ač každý drink chutná jinak, oba vynikají báječně sladěným douškem. Aby pocit lásky a radosti byl dokonán, doporučuje autor receptur po jednom či dvou drincích poetickou procházku na Čertovku, kde mohou milenci stvrdit svou zamilovanost zámkem na mostě lásky.

13. 2. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice