FOODOLOGY

Den klasického sektu se koná 23. listopadu

Klasické sekty zaperlí v hotelu Grandior. Nebude chybět volná degustace

Milovníci sektů vyráběných tradiční metodou kvašení v lahvi se sejdou v pondělí 23. listopadu na pražském Poříčí.

Den klasického sektu se po roce opět vrací. Proběhne 23. listopadu v hotelu Grandior a bude mít širší program než loni, kdy se konal v sympatickém podniku Bubble Lounge, jehož prostory jsou dnes již součástí pražského Cafe Colore.

Předposlední listopadové pondělí se na pražském Poříčí uskuteční řada edukativních seminářů týkajících se produkce šumivých vín, jejich rozdělení i konzumace. Následně přijde na řadu volná degustace pro širokou veřejnost, které se zúčastní na 20 prestižních tuzemských výrobců sektů. Ta začne v 18 hodin.

Popudem pro zrod Dne klasického sektu bylo založení spolku Klasický sekt, sdružujícího české a moravské producenty a distributory sektů vyráběných tradiční metodou kvašením v lahvi. Motivem pak přesvědčení, že tento tradiční vinařský produkt si zaslouží mnohem větší pozornost, než je mu věnována. Klasický sekt je podle spolku moderním nápojem, který si zaslouží, aby byl hlouběji poznáván a konzumován nejen při slavnostních příležitostech.

20. 11. 2015

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie