FOODOLOGY

Klasa u Beethovena v Teplicích

Klasa v Teplicích: šéfkuchaři se vytáhli díky hummusu i franc mjasu

Další ze seriálu večeří na téma Šéfkuchaři vaří s Klasou se konala 8. února v restauraci Beethoven.

Čtvrtý díl seriálu večeří s produkty se značkou Klasa znovu posunula laťku o schod výš. Restaurace Beethoven a celý její tým připravili atraktivní večer s pokrmy, které hosty provedly několika různými kuchyněmi světa.

Hodně slibovalo už prostředí. Stěny pokryté kopií skladatelovy partitury, lustry ověnčené stylizovanými notami, jiskřící sklenky, nazdobená tabule a zvědavost budící menu, to byl první atak na smysly účastníků.

Kuchaři – šéf Jakub Schreiber a jeho zástupce Jan Hesztera – jakkoli neměli lehký úkol, zvládli nabídku mimořádně. Protože Ústecký kraj je na množství Klasou oceněných produktů skoupý, využili kontaktů s lázeňskými hosty, zabrousili do archivu a přimíchali svou invenci. Kuchařský um se nepočítá, ten je na této úrovni restaurace samozřejmostí.

Výsledkem byl poutavý mix jídel, při nichž se značka Klasa „proletěla světem“. Hned předkrm ukázal, jak může chutnat něco, co nás třeba na dovolené v zemi původu neoslovilo. Citrónový hummus s bílým řeckým jogurtem a s koriandrem, doplněný pita chlebem, naznačil netuctový prožitek. Nebo takové Franc mjaso, tedy krkovice zapečená se žampióny, sýrem, cibulí a majonézou! Navíc podávaná s bylinkovou rýží.

Svou roli odvedl bezchybně i servis, párovaná vína si sedla s patřičnými pokrmy, zkrátka, večer se po všech stránkách podařil.

Díky přístupu šéfkuchařů se Večeře s Klasou zvolna stávají jakousi výzvou, kterou restaurace ochotně přijímají a s nevšedním nasazením odvádějí. Do zorného pole gastronomie se přitom dostávají hlavně produkty, které značku nesou.

Pro úplnost ještě soupis produktů Klasa, které tepličtí ve svém menu uplatnili: Bílý řecký jogurt z Polabských mlékáren, brambory od Blanické bramborářské, Vejprnická majonéza od společnosti Procházka a Jihočeské máslo vyrobené v Madetě.

18. 2. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie