FOODOLOGY

Klasa u Beethovena v Teplicích

Klasa v Teplicích: šéfkuchaři se vytáhli díky hummusu i franc mjasu

Další ze seriálu večeří na téma Šéfkuchaři vaří s Klasou se konala 8. února v restauraci Beethoven.

Čtvrtý díl seriálu večeří s produkty se značkou Klasa znovu posunula laťku o schod výš. Restaurace Beethoven a celý její tým připravili atraktivní večer s pokrmy, které hosty provedly několika různými kuchyněmi světa.

Hodně slibovalo už prostředí. Stěny pokryté kopií skladatelovy partitury, lustry ověnčené stylizovanými notami, jiskřící sklenky, nazdobená tabule a zvědavost budící menu, to byl první atak na smysly účastníků.

Kuchaři – šéf Jakub Schreiber a jeho zástupce Jan Hesztera – jakkoli neměli lehký úkol, zvládli nabídku mimořádně. Protože Ústecký kraj je na množství Klasou oceněných produktů skoupý, využili kontaktů s lázeňskými hosty, zabrousili do archivu a přimíchali svou invenci. Kuchařský um se nepočítá, ten je na této úrovni restaurace samozřejmostí.

Výsledkem byl poutavý mix jídel, při nichž se značka Klasa „proletěla světem“. Hned předkrm ukázal, jak může chutnat něco, co nás třeba na dovolené v zemi původu neoslovilo. Citrónový hummus s bílým řeckým jogurtem a s koriandrem, doplněný pita chlebem, naznačil netuctový prožitek. Nebo takové Franc mjaso, tedy krkovice zapečená se žampióny, sýrem, cibulí a majonézou! Navíc podávaná s bylinkovou rýží.

Svou roli odvedl bezchybně i servis, párovaná vína si sedla s patřičnými pokrmy, zkrátka, večer se po všech stránkách podařil.

Díky přístupu šéfkuchařů se Večeře s Klasou zvolna stávají jakousi výzvou, kterou restaurace ochotně přijímají a s nevšedním nasazením odvádějí. Do zorného pole gastronomie se přitom dostávají hlavně produkty, které značku nesou.

Pro úplnost ještě soupis produktů Klasa, které tepličtí ve svém menu uplatnili: Bílý řecký jogurt z Polabských mlékáren, brambory od Blanické bramborářské, Vejprnická majonéza od společnosti Procházka a Jihočeské máslo vyrobené v Madetě.

18. 2. 2017

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie