FOODOLOGY

Kaštanové rizoto, jalovcová polenta. Nové menu v La Finestra in Cucina

Kuchaři zbrojí na jaro. Restaurace La Finestra in Cucina v Platnéřské ulici na Starém Městě představila nový jídelní lístek.

Jedno z prvních nových meníček ohlašujících blížící se jaro je z restaurace La Finestra in Cucina. Šéfkuchař Tomáš Juřík postavil zajímavý výběr, kde se na jednom talíři potkávají neobvyklé kombinace. Ve variaci perličky s jalovcovou polentou, květákem romanesco, černým kořenem a omáčkou z morku lze vystopovat volnou fúzi. Potkávají se při ní suroviny hojně frekventované jak v italské, tak české kuchyni.

Kaštanové risotto s kachním konfitem, červeným pomerančem a mandlemi působí možná poněkud kakofonicky, ovšem chutná znamenitě. Mezi předkrmy se jistě bude líbit carpaccio z mečouna s krevetovou majonézou a citronovým želé.

La Finestra in Cucina tak díky novému menu zůstává dobru volbou. Svůj píseček si tam najde jak ctitel italské školy, tak vyznavač toho, co nabízejí kombinace s doteky kuchyně historického území české kotliny.

27. 2. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice