FOODOLOGY

Kaštanové rizoto, jalovcová polenta. Nové menu v La Finestra in Cucina

Kuchaři zbrojí na jaro. Restaurace La Finestra in Cucina v Platnéřské ulici na Starém Městě představila nový jídelní lístek.

Jedno z prvních nových meníček ohlašujících blížící se jaro je z restaurace La Finestra in Cucina. Šéfkuchař Tomáš Juřík postavil zajímavý výběr, kde se na jednom talíři potkávají neobvyklé kombinace. Ve variaci perličky s jalovcovou polentou, květákem romanesco, černým kořenem a omáčkou z morku lze vystopovat volnou fúzi. Potkávají se při ní suroviny hojně frekventované jak v italské, tak české kuchyni.

Kaštanové risotto s kachním konfitem, červeným pomerančem a mandlemi působí možná poněkud kakofonicky, ovšem chutná znamenitě. Mezi předkrmy se jistě bude líbit carpaccio z mečouna s krevetovou majonézou a citronovým želé.

La Finestra in Cucina tak díky novému menu zůstává dobru volbou. Svůj píseček si tam najde jak ctitel italské školy, tak vyznavač toho, co nabízejí kombinace s doteky kuchyně historického území české kotliny.

27. 2. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie