FOODOLOGY

Kapří kroketa, bůček i tvarůžky. Nové menu v Home by Unic

Šéfkuchař Petr Šmrha vytvořil pro restauraci nedaleko Václavského náměstí svěží menu.

Vzpomínky ma dětství, suroviny z českých lesů, luk, pastvin, chlévů a vod, to jsou střípky, z nichž Petr Šmrha skládá mozaiku svého jarního menu v restauraci pražského hotelu Unic. Tradiční receptury vnímavě upravuje tak, aby každá chuť dostala prostor. Zároveň je ale rovná vedle sebe v ukázněný zástup, takže ve finále zazní sehraný part umně sladěný ze všech komponent.

V jednotlivých chodech najdete známé suroviny v nezvyklých kombinacích. Už samotný start překvapuje lehkostí a spojením různých úprav téže suroviny. Mražený kozí sýr, krém z něho, broskvové pyré a ještě karotka macerovaná v medu budiž příkladem za všechny. Je překvapivé, kterak si dokáže porozumět třeba bůček s tvarůžky nebo krupicová kaše s rebarborou.

Je sympatické, s jakou odvahou předkládá svá šéfkuchař své krmě zahraničním hostům hotelu nacházejícího se nedaleko Václavského náměstí. Dokonale propracované, odvedené v lákající prezentaci dávají cizincům i našincům poznat charakter české kuchyně.

Jarní menu:
kozí sýr, karotka, broskve med
kroketa z kapra, citronový prach, petrželová majonéza
presovaný vepřový bok, černé pivo, tvarůžky
fermentovaná pšenice, cuketa, hlíva, špenát
jelení hřbet, kaštany, brusinky, jalovec
pěna z krupicové kaše, rebarbora, černý bez

28. 5. 2018

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie