Kapří kroketa, bůček i tvarůžky. Nové menu v Home by Unic
Šéfkuchař Petr Šmrha vytvořil pro restauraci nedaleko Václavského náměstí svěží menu.
Vzpomínky ma dětství, suroviny z českých lesů, luk, pastvin, chlévů a vod, to jsou střípky, z nichž Petr Šmrha skládá mozaiku svého jarního menu v restauraci pražského hotelu Unic. Tradiční receptury vnímavě upravuje tak, aby každá chuť dostala prostor. Zároveň je ale rovná vedle sebe v ukázněný zástup, takže ve finále zazní sehraný part umně sladěný ze všech komponent.
V jednotlivých chodech najdete známé suroviny v nezvyklých kombinacích. Už samotný start překvapuje lehkostí a spojením různých úprav téže suroviny. Mražený kozí sýr, krém z něho, broskvové pyré a ještě karotka macerovaná v medu budiž příkladem za všechny. Je překvapivé, kterak si dokáže porozumět třeba bůček s tvarůžky nebo krupicová kaše s rebarborou.
Je sympatické, s jakou odvahou předkládá svá šéfkuchař své krmě zahraničním hostům hotelu nacházejícího se nedaleko Václavského náměstí. Dokonale propracované, odvedené v lákající prezentaci dávají cizincům i našincům poznat charakter české kuchyně.
Jarní menu:
kozí sýr, karotka, broskve med
kroketa z kapra, citronový prach, petrželová majonéza
presovaný vepřový bok, černé pivo, tvarůžky
fermentovaná pšenice, cuketa, hlíva, špenát
jelení hřbet, kaštany, brusinky, jalovec
pěna z krupicové kaše, rebarbora, černý bez
- Home by Unic
- Home by Unic
- Home by Unic
- Home by Unic