FOODOLOGY

Jehněčí plec na majoránce s jarní zeleninou

Kalina vítá jaro: chřestem, lanýži i jehněčí plecí na majoránce

Restaurace v Dlouhé ulici představila po čtvrt roce nové menu. A opět předkládá pestrou paletu prvotřídně připravených pokrmů.

Meníčka Miroslava Kaliny jsou vždy velkým lákadlem pro všechny labužníky. Každého čtvrt roku nabízí jeden z nejlepších šéfkuchařů metropole ve svém podniku Kalina cuisine & vins novou sestavu atraktivních krmí. Je tom tak i v případě jarní nabídky.

Odlehčený a svěží jídelní lístek otevírá laskominy budící krém ze zeleného hrášku se šunkou pata negra a parmazánovou oplatkou. Noblesu mezi předkrmy přináší variace na smažené vejce, které je k mání v těstu kataifi s chřestem a černým lanýžem.

Pošírovaný candát v zeleninovém vývaru nebo jehněčí plec na majoránce s jarní zeleninou, to jsou mazlivé hry s intenzivními, pestrými chutěmi jara. V podobném duchu se nese rovněž pečené kuřecí suprême s krémovou omáčkou se smrži či rib-eye steak z plemene black angus, který si hosté mohou dát s jarní zeleninou, šťouchaným zeleným hráškem, anebo překvapivým listovým salátem zalitým malinovým dresinkem.

Mezi dezerty se ujala čokoláda valrhona guanaja s višněmi à la Mon Chéri, vedle sorbetů asi „nejdietnější“ závěr večeře, přitom však chuťově bohatý a působivý.

A pochopitelně nemohou chybět kmenové receptury, bez nichž by se stálí hosté restaurace nejspíš neobešli – za všechny do křupava pečený telecí brzlík se smrži, glazovaným bílým chřestem a žloutkovou kroketou.

Jako všechna předchozí se i nejnovější Kalinovo menu – po boku velepopulárních obědových kreací a oslovujících špílců ze segmentu denních nabídek – drží trendu předkládat hostu barevnou nabídku prvotřídně připravených jídel. Jak na pohled, tak co do chutí. I proto nové menu v Kalině stojí vždy za prozkoumání.

Recenzi restaurace Kalina cuisine & vins čtěte zde

6. 5. 2016

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie