Kalina vítá jaro: chřestem, lanýži i jehněčí plecí na majoránce
Restaurace v Dlouhé ulici představila po čtvrt roce nové menu. A opět předkládá pestrou paletu prvotřídně připravených pokrmů.
Meníčka Miroslava Kaliny jsou vždy velkým lákadlem pro všechny labužníky. Každého čtvrt roku nabízí jeden z nejlepších šéfkuchařů metropole ve svém podniku Kalina cuisine & vins novou sestavu atraktivních krmí. Je tom tak i v případě jarní nabídky.
Odlehčený a svěží jídelní lístek otevírá laskominy budící krém ze zeleného hrášku se šunkou pata negra a parmazánovou oplatkou. Noblesu mezi předkrmy přináší variace na smažené vejce, které je k mání v těstu kataifi s chřestem a černým lanýžem.
Pošírovaný candát v zeleninovém vývaru nebo jehněčí plec na majoránce s jarní zeleninou, to jsou mazlivé hry s intenzivními, pestrými chutěmi jara. V podobném duchu se nese rovněž pečené kuřecí suprême s krémovou omáčkou se smrži či rib-eye steak z plemene black angus, který si hosté mohou dát s jarní zeleninou, šťouchaným zeleným hráškem, anebo překvapivým listovým salátem zalitým malinovým dresinkem.
Mezi dezerty se ujala čokoláda valrhona guanaja s višněmi à la Mon Chéri, vedle sorbetů asi „nejdietnější“ závěr večeře, přitom však chuťově bohatý a působivý.
A pochopitelně nemohou chybět kmenové receptury, bez nichž by se stálí hosté restaurace nejspíš neobešli – za všechny do křupava pečený telecí brzlík se smrži, glazovaným bílým chřestem a žloutkovou kroketou.
Jako všechna předchozí se i nejnovější Kalinovo menu – po boku velepopulárních obědových kreací a oslovujících špílců ze segmentu denních nabídek – drží trendu předkládat hostu barevnou nabídku prvotřídně připravených jídel. Jak na pohled, tak co do chutí. I proto nové menu v Kalině stojí vždy za prozkoumání.
Recenzi restaurace Kalina cuisine & vins čtěte zde
- Jehněčí plec na majoránce s jarní zeleninou