FOODOLOGY

SOHO+

Jelení hřbet s jelítkovým pyré, treska s fíkem. Takový je podzim v SOHO+

Oč déle nechal Petr Kunc hosty na své poslední menu čekat, o to více si užijí. S nabídkou si vyhrál a předkládá atraktivní menu plné barev a chutí podzimu.

Šéfkuchař pražské restaurace SOHO+ Petr Kunc odhalil svou podzimní nabídku a svým hostům připravil příjemná dilemata. Těžko se budou rozhodovat už při výběru polévky. Krém z máslové dýně doplněný o dýňovou panna cottu, pěnu z kozího sýra, dýňová semínka, dýňové chipsy a olej, samozřejmě dýňový, je hravou varietou na téma nezbytné halloweenské rekvizity. Kachní kaldoun s kachní kroketou, kořenovou zeleninou a mléčnou pěnou s římským kmínem je zase vydatnou, chuťově inovativní krmí pro nadcházející chladné dny.

Mezi předkrmy patrně bude nejvíc pozornosti poutat foie gras crème brûlée s nakládanými houbami a dvěma gely – z dezertního vína a brusinek. Zvláště když tučným játrům na efektu dodávají velehranolky osmahlé briošky, ozdobené pestrými kvítky.

Treska s domácím italským lardem, pyré z máslové dýně, kadeřavou kapustou, grapefruitovým fíkem, křupavou granolou a karamelizovanou šafránovou redukcí připomíná barevný podzim ve Středomoří. Jelení hřbet naopak doprovázejí tradiční české suroviny v moderním hávu, jako je zauzená řepa, řepová emulze, černé jelítkové pyré a nakládané houby. „Světovost“ pokrmu dodává černý kořen zvaný hadí mord španělský a křupavá polenta. Spektrum chutí do jednoho celku pak spojuje jelení jus s černou jeřabinou.

Menu ukazuje cestu, kterou se Kunc pustil. Je uměřenější a už tak rozmařile neplýtvá surovinami na talíři. Ty použité naopak nanejvýš vytěžuje a chutě rovná do souměrné intenzity, aby dosáhl svého záměru. Zatím jeho kuchyni tento přístup prospívá.

Recenzi restaurace SOHO+ čtěte zde

6. 11. 2015

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie