FOODOLOGY

SOHO+

Jelení hřbet s jelítkovým pyré, treska s fíkem. Takový je podzim v SOHO+

Oč déle nechal Petr Kunc hosty na své poslední menu čekat, o to více si užijí. S nabídkou si vyhrál a předkládá atraktivní menu plné barev a chutí podzimu.

Šéfkuchař pražské restaurace SOHO+ Petr Kunc odhalil svou podzimní nabídku a svým hostům připravil příjemná dilemata. Těžko se budou rozhodovat už při výběru polévky. Krém z máslové dýně doplněný o dýňovou panna cottu, pěnu z kozího sýra, dýňová semínka, dýňové chipsy a olej, samozřejmě dýňový, je hravou varietou na téma nezbytné halloweenské rekvizity. Kachní kaldoun s kachní kroketou, kořenovou zeleninou a mléčnou pěnou s římským kmínem je zase vydatnou, chuťově inovativní krmí pro nadcházející chladné dny.

Mezi předkrmy patrně bude nejvíc pozornosti poutat foie gras crème brûlée s nakládanými houbami a dvěma gely – z dezertního vína a brusinek. Zvláště když tučným játrům na efektu dodávají velehranolky osmahlé briošky, ozdobené pestrými kvítky.

Treska s domácím italským lardem, pyré z máslové dýně, kadeřavou kapustou, grapefruitovým fíkem, křupavou granolou a karamelizovanou šafránovou redukcí připomíná barevný podzim ve Středomoří. Jelení hřbet naopak doprovázejí tradiční české suroviny v moderním hávu, jako je zauzená řepa, řepová emulze, černé jelítkové pyré a nakládané houby. „Světovost“ pokrmu dodává černý kořen zvaný hadí mord španělský a křupavá polenta. Spektrum chutí do jednoho celku pak spojuje jelení jus s černou jeřabinou.

Menu ukazuje cestu, kterou se Kunc pustil. Je uměřenější a už tak rozmařile neplýtvá surovinami na talíři. Ty použité naopak nanejvýš vytěžuje a chutě rovná do souměrné intenzity, aby dosáhl svého záměru. Zatím jeho kuchyni tento přístup prospívá.

Recenzi restaurace SOHO+ čtěte zde

6. 11. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie