FOODOLOGY

Kalina cuisine & vins

Jeden ze 13 nejlepších sommeliérů světa se představí v Kalině

Pro menu vytvořené Miroslavem Kalinou vybere vína Serge Dubs. Jedinečná večeře proběhne 27. dubna.

Večeři, která slibuje být nezapomenutelným gastronomickým zážitkem pro všechny zúčastněné a zároveň velkou událostí na téma párování, chystají Miroslav Kalina s Vítem Hepnarem ve své restauraci Kalina cuisine & vins. Ve středu 27. dubna v 18:30 tam nastoupí na plac Serge Dubs, aby provedl hosty Kalinovým meníčkem o pěti chodech, ke kterým přiřadil vína.

Serge Dubs

Serge Dubs

Kariéru zahájil tento hvězdný francouzský sommeliér v roce 1974, kdy získal své první významné ocenění – nejlepší sommeliér Alsaska. Přitom teprve v roce 1972 jako devatenáctiletý začal sbírat zkušenosti v rodinné restauraci Haberlinových Auberge de L’Ill v Illhaeusernu, nějakých padesát kilometrů pod Štrasburkem.

Od té chvíle dobyl Dubs dalších šest titulů, jeden honosnější druhého. Na nejvyšší metu vystoupil v roce 1989, kdy se stal nejlepším sommeliérem světa. Je tak jedním ze třinácti expertů na víno, kterým se dostalo tohoto titulu od Mezinárodní asociace sommeliérství. Ta jej uděluje od roku 1969 zhruba každé tři roky, přičemž do zatím posledního klání se v roce 2013 přihlásilo přes tisíc adeptů. V současné době je Dubs viceprezidentem mezinárodní asociace pro Evropu.

Recenzi restaurace Kalina cuisine & vins čtěte zde

Představení pánů Kaliny a Dubse nabízí oslavu jarních chutí, hlavní role hrají křepelka, kambala, telecí maso a vyzrálý sýr munster. Pokud vás menu Miroslava Kaliny podpořené mistrovstvím Serge Dubse láká (viz níže), nezbývá než si rezervovat stůl a připravit 5 tisíc korun na osobu.

  • Apéritif & Amuse-bouche
  • Henriot Blanc de Blancs

 

  • Jarní terina z křepelky
  • Sancerre Cul de Beaujeu 2011 Lucien Crochet

 

  • Divoká kambala se zeleným hráškem a velouté ze šunky Pata negra
  • Meursault 2013 Antoine Jobard

 

  • Telecí žebro, brzlík a kroketa z telecí hlavy s jarní zeleninou
  • Pommard 1er Cru Les Rugiens 2006 Domaine Billard-Gonnet

 

  • Munster na křupavém chlebu podávaný s pěnou
  • Riesling Cuvée Terroir 2013 Zind-Humbrecht

 

  • Zmrzlina z květů bezu s rebarborou a sněhovými pusinkami
  • Henriot Demi-sec

 

  • Café & pralines

15. 4. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice