FOODOLOGY

Jeden cíl, různé cesty

K maximální spokojenosti okénkových klientů využívají restaurace různých konceptů

Už to není jen o prostém vyexpedování objednaných krmí. Mnohé podniky přidávají k balíčkům různé bonusy. Které mohou být diametrálně odlišné.
Agilní kuchaři v restauracích Mlýnec a Zátiší krom celé řady chlazených připravují i jídla teplá. Ta vám doveze kurýr po objednávce do 45 minut tak, že už je jen připravíte na talíře a servírujete. Nebo si je můžete vyzvednout osobně v restauraci V Zátiší.
Z obsažného sortimentu české klasiky i třeba výběru indické kuchyně není kolikrát lehké si vybrat. Farmářské kuře Tikka Masala s Basmati rýží od kuchařů z Mlýnce soupeří kupříkladu s lehce inovovanou českou klasikou – znojemským telecím karabáčkem, a nádivkou z celozrnného chleba. Ten se zrodil v kuchyni V Zátiší. Po obědě či večeři zbývá doma už zvolit službu na umytí nádobí…

Docela jinak, protisměrně, dá se říci, atakuje strávníky třeboňská Šupina a Šupinka. V programu Ryba domů nabízí prvotřídní vybrané suroviny, především ryby, v syrovém stavu. Na vládkyni domácí kuchyně potom ponechává celou přípravu, která může dům od domu jiná.
Aby tato možnost byla dostupná i mlsným v Praze a Českých Budějovicích, vypravuje restaurace do těchto měst pravidelné závozy, kdy objednané zboží doručí až k vám. Nejsou tak časté, zatím poslední probíhá právě dnes, v pátek 12. března. Ten sice už nestihnete, ale můžete si políčit hned na příští. Objednáte-li si z bohaté nabídky za určitou minimální sumu a do 23.3., zazvoní u vás kurýr s vaším výběrem hned 26.března. A to po předchozím upřesnění mezi osmou a dvaadvacátou hodinou.
Co vám třeboňská bašta rybích specialit vlastně nabízí? Pomazánku z uzených ryb, jako polotovar vyhlášené kapří hranolky, filety z tradičního kapra, candáta či sumce, uzeného pstruha či úhoře a řadu dalších vybraných lahůdek.
Vedle mimořádné suroviny dostává prostor i hospodyně, aby v tomto segmentu kuchyně předvedla své umění. A sami víte, že doma s láskou a péčí ustrojená večeře chutná znamenitě.

12. 3. 2021

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie