FOODOLOGY

Jean-Jacques Cadoret v Praze

Další z význačných osobností světového jména, která navštívila Prahu, byl Jean-Jacques Cadoret, věhlasný „ostréiculteur“ – po našem přeloženo nejspíše jako chovatel ústřic.

Do Prahy přijel počátkem října, aby ve Zdenek´s Oyster Baru vedl seminář o ústřicích, jejich místě v segmentu seafoodu, a také seznámil přítomné kuchaře s variacemi  jejich přípravy. Produkty společnosti Les Huîtres Cadoret – kupříkladu Les „Speciales“ La Cadoret, Plate La Cadoret nebo La Perle Noire – patří u hostí baru k nejžádanějším. Sám Jean-Jacques Cadoret ke své spolupráci s restaurací říká: „Pražský Zdenek’s Oyster Bar považuji za skvělý důkaz toho, že restaurace s ústřicemi a dalšími mořskými plody může výborně fungovat i v zemi bez moře…“

15. 10. 2014

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie