FOODOLOGY

Jean-Jacques Cadoret v Praze

Další z význačných osobností světového jména, která navštívila Prahu, byl Jean-Jacques Cadoret, věhlasný „ostréiculteur“ – po našem přeloženo nejspíše jako chovatel ústřic.

Do Prahy přijel počátkem října, aby ve Zdenek´s Oyster Baru vedl seminář o ústřicích, jejich místě v segmentu seafoodu, a také seznámil přítomné kuchaře s variacemi  jejich přípravy. Produkty společnosti Les Huîtres Cadoret – kupříkladu Les „Speciales“ La Cadoret, Plate La Cadoret nebo La Perle Noire – patří u hostí baru k nejžádanějším. Sám Jean-Jacques Cadoret ke své spolupráci s restaurací říká: „Pražský Zdenek’s Oyster Bar považuji za skvělý důkaz toho, že restaurace s ústřicemi a dalšími mořskými plody může výborně fungovat i v zemi bez moře…“

15. 10. 2014

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice