FOODOLOGY

Jaro na letišti

Pampelišky, rebarbora, medvědí česnek… Tyto a další mladé jarní suroviny hrají hlavní role v novém menu Miroslava Grusze v restauraci MG

Slunce a teploty přes deset stupňů, to je elixír, který probudil kuchaře k novým aktivitám. Velice pěkně se s výzvou popasoval ve svém novém menu Miroslav Grusz na letišti v Bezděčíně. Novinky v MG restauraci zahrnují nejen osvědčené jistoty mediteránní kuchyně. I do té šéfkuchař zapracoval jarní bylinky, velice vnímavě, řekl bych. Lákající je však zejména part variací na českou klasiku. V netradičně pojatých recepturách na bázi tradičních surovin zcela zřejmě ukazují na jedno: Grusz o jídlech přemýšlí a jeho repertoár má vždy co nabídnout. Tentokrát je to vzácně atraktivní nabídka, v níž se potkávají ty nejosvědčenější poslové jara. Pro dnešek tedy vynechme středomořskou část lístku, ryby, pasta i řada předkrmů jsou jako vždy ukázkou nejvyšší ligy italské kuchyně.
Do jejich hájemství se pro jarní čas vlomily kreace budící touhu co nejdříve se do MG vydat. Pravda, zážitkem pro gurmety je každá návštěva zde, ovšem jaro, to je něco! Svěží, atraktivně komponované krmě, podtržené sluncem se silou rodícího se nového života, to všechno si můžete v jeden čas na jednom místě vychutnat. Stačí, když do Bezděčína vyrazíte, o ostatní se v Gruszově restauraci postarají .
Výběr z jarního menu MG:
– slepičí vývar a fritátové nudle s černým lanýžem
– carpaccio z modrohlava s pampeliškovým krémem, zázvorem, mořským hroznovým vínem a okurkou
– křupavé prso z perličky, bramborový krém s medvědím česnekem, nakládanými ředkvičkami a paprikovým d‘espelette aioli                                                                                                                               – grilovaná telecí svíčková s kačenkou českou, bramborovými noky, gorgonzola fondue a praženými mandlemi
– rebarborová panna cotta, rebarborový kompot,zmrzlina z bílého máku a krém z bílé čokolády a šafránu

25. 3. 2019

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie