Jarní vlání v Zátiší
Pošírovaná rebarbora, jehněčí variace s hráškem a la Francaise, ale také kroupy s pestem z medvědího česneku. To jsou velikonoční pastorále Igora Chramce
Příchod jara zasáhl i restauraci V Zátiší. Tamního šéfkuchaře motivoval k vytvoření atraktivních, svěžích kreací, které budou nabízeny po celý duben.
Báječný je rebarborový dortík, a je potěšující, že se reveni dostává pozornosti hned, když na jaře vyrazí. Zaslouží si to, její až svíravý výraz příjemně provokuje patro. Ve varietě s malinovým dortíkem a jogurtovým sorbetem je radostným závěrem Chramcova dubnového menu.
Ale zpátky na začátek. Vejce 62, kroupy s pestem z medvědího česneku, a semínka, je šťastnou ouverturou do celého pořadu. Pesto dýchající jarním lesem ochutí pevné kroupy líbivým dotekem. Semínka se postarají o efektní křupnutí, a když se v podkresu objeví zářící potůček žloutku barvy už silného jarního slunce, potěší krmě i zrak. V chuti se vejce postará o zklidňující noblesu. Celý chod tak jakoby posvětí situaci, kdy vesna je už nevratně u moci.
Jaro na talířích v Zátiší se rozmáchlo veskrze vzácně vyladěným meníčkem. Trochu zpátečnický se může jevit jen vstup arašídové omáčky u mořského vlka. Jako když se medvěd jen zvolna probírá ze zimního spánku, působila maličko mdle. Situaci ovšem úspěšně pomáhala řešit citrónová tráva, takže závěrečná fanfára i v tomto případě zněla radostnou ódou na jaro.
Dubnová návštěva V Zátiší je garancí, že do nastávajícího jara vstoupíte pravou nohou. Pohleďte, co všechno vás v rámci dubnového menu čeká, a neváhejte.
Dubnové menu Igora Chramce:
– vejce 62, kroupy s pestem z medvědího česneku, semínka
– mořský vlk, špenátové brambory, arašídová omáčka s citronovou trávou, kokosové chutney
– jehněčí variace, hrášek a la Francaise, mátové gnocchi, jus
– pošírovaná rebarbora, malinový dortík, jogurtový sorbet