FOODOLOGY

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Slibný program spojený s eskalací dobré nálady v obou restauracích je propojen novými mixologickými trendy a slibuje na tomto poli nehledané prožitky.
Terasa restaurace Cotto Crudo má v arzenálu barových mixů zvláštní sebevědomou kombinaci – Upside

Down Martini. Spojení suchého vermutu barmanské ikony Giancarla Manciniho s původním pražským ginem Garáž 22 a stopou likérového vína Juvenao Mistelle de Muscat Jana Stávka. Nebo Ay, dios mio se stejně náladotvorným efektem. Ten je z muškátového vína, suchého vermutu, pomerančového bitteru a finálním pohlazením patra pomerančovou esencí. To vše se navíc může odehrávat na terasách v příjemném vánku, desítkami lodí a loděk na řece a panoramatem Hradčan na horizontu. Pro letní podvečer po horkém dni to pravé…
Koktejl U r delicious and sour! zase kombinuje jablečnou pálenku, broskev, citrusy a sametový nádech vaječného bílku. Potěší vybalancovaným průběhem chuti s citrusovým výrazem. Celek je navíc v závěru do hladka zjemněn bílkem.

Restaurace MIRU nabízí pod širým nebem hned celý gastronomický zážitek. Devítichodové degustační menu s několika možnostmi nápojového párování. Vedle pairingu s víny nebo nealko nápoji lze využít i variantu s koktejly.

Ruby Cardinale, to je gin, suchý vermut, likér z červeného grepu a bezový květ. Mezcal, citrus, kokos a bazalku zase v nevšedně líbivé kombinaci spojuje Mezcalada.
Souhra prostředí restauračních teras, výhledu na řeku a část Malé Strany s Hradem je pouavá. S nabídkou netuctových chutí tamních drinků tvoří v tomto čase tropů příjemnou zastávku. Která může přerůst do mimořádné večeře, kdy jídla budete párovat právě s vybranými koktejly.

18. 7. 2023

Daily Meal

všechny novinky

Hody pod pod okny Primase českého

Jakkoliv Masopust ztratil mnoho ze svého významu, jeho až bujaré oslavy trvají

Italské námluvy při svíčkách

O tom, jaká má být noc lásky vědí asi nejvíce Italové

S Itálií v krvi

Denně chystá Tomáš Mykytyn tradiční, stále však živé pecky italské kuchyně v historickém podzemí měšťanského domu na Starém Městě

Daily Drink

všechny novinky

České pivo se neztratilo

Osm set osmdesát piv z dvou stovek pivovarů osmnácti zemí

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu