FOODOLOGY

Italské námluvy při svíčkách

O tom, jaká má být noc lásky vědí asi nejvíce Italové

Možná právě proto jsou jejich nabídky Valentinských menu nejblíž tomu, jak takové noci učinit skrze znamenitý večerer nezapomenutelnými.
Tradičně se na 14. únor, svátek svatého Valentina noblesně připravili v restauraci CottoCrudo Four Seasons Hotelu Prague.

Nicolas Trosien se svou partou vytřihl pětichodovku, jíž jsou připsány afrodiziakální účinky. Tedy přesně to, co si taková noc žádá. Závěrečný dezert pak v podobě polibku posílá všem zamilovaným šéfcukrář Giovanni Marco Carandino
Když se tedy den schýlí k večeru a vy se vracíte – třeba ze Stínadel, zamiřte do CottoCrudo. Čeká vás tam omamující atmosféra svíčkami rozzářeného prostoru. Tým obsluhy pak je hotov splnit vše, co ve vašich očích uvidí. Co vás vlastně o večeru lásky čeká?
Na pořadu budou uzené hřebenatky, piniové oříšky, granátové jablko, poté mořský ježek, Ossetra kaviár, bramborová pěna, zlato. Těšte se také na kaštanové ravioli, celer, máslo, černý lanýž, nezbytnou porci masa „na sílu“ pak zařídí křupavé kachní prso, topinambur, toskánský kadeřávek, citrusy. Zavírat bude už zmíněný Polibek od Gianmarca – maliny, mátový krém, zmrzlina z kozího mléka. Ale pozor! Závěr večeře neznamená závěr večera. Pouze možný přesun na bar, kde budou do noci míchat mixy „… postavené na tradičních českých ingrediencích smíchaných s italským šarmem a pořádnou dávkou vermutu!!!“

Můžete si být jisti, že o Valentinské noci ve Four Seasons usnete až nad ránem… Tedy pokud vůbec!

zdroje fotografií: stránky hotelu a archiv Foodology

6. 2. 2024

Daily Meal

všechny novinky

Hody pod pod okny Primase českého

Jakkoliv Masopust ztratil mnoho ze svého významu, jeho až bujaré oslavy trvají

Italské námluvy při svíčkách

O tom, jaká má být noc lásky vědí asi nejvíce Italové

S Itálií v krvi

Denně chystá Tomáš Mykytyn tradiční, stále však živé pecky italské kuchyně v historickém podzemí měšťanského domu na Starém Městě

Daily Drink

všechny novinky

České pivo se neztratilo

Osm set osmdesát piv z dvou stovek pivovarů osmnácti zemí

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu