Hvězdné války v Bellevue: Musso versus Sanjou
V pražské restauraci Bellevue se od 10. do 14. dubna střetávají věhlasní šéfkuchaři. Francie versus Itálie.
Jsou tu opět. Populární hvězdné války, které se po čtyři dny už poosmé odehrávají v restauraci Bellevue, tentokrát od 10. do 14. dubna. Jejich generály pro letošní klání jsou francouzský šéfkuchař Sébastien Sanjou a neméně vyhlášený italský šéf kuchyně Massimiliano Musso.
Těm, kteří se labužnických bitev zúčastňují pravidelně, není třeba nic vysvětlovat. Pro ty ostatní, pravidla vypadají následovně: každý ze šéfkuchařů připraví dvě menu po pěti chodech, hosté obě ochutnají a pokusí se určit, které jídlo je dílem toho či onoho mistra kuchyně. Pokrmy navíc oznámkují, přičemž po sečtení hlasů Bellevue vyhlásí vítěze a nejoblíbenější pokrmy zařadí na nějakou dobu do své nabídky.
Star Wars 2018
Amuse bouche
Ančovičky se salsou verde vs. Zelená čočka v různých texturách
1.
Květák, romanesco, salicornie, iodizované granité a brutnákové květy vs. Kranas, lískové oříšky, topinambur a yuzu (Langhe Arneis 2017, Cordero di Montezemolo)
2.
Domácí těstoviny, hrášek, krevety a citronová kůra vs. Foie Gras, mladé tuříny a hořký pomeranč (Riesling 2016, Jacob Schneider)
3.
Ryba Svatého Petra, cuketové květy, parmezán, mladý chřest a bazalka vs. Mořský vlk 44°C, cacciucco omáčka, olivy, kapary a bazalka (Chablis Vaillons Premier cru 2016, Domaine Servin)
4.
Perlička, mrkve, kumkvaty a vermouth vs. Hovězí svíčková, červené zelí, solené ančovičky a kandovaná rajčata (Dolcetto 2015, Roberto Voerzio)
5.
Čokoláda, káva a tonka fazole vs. Maliny a eukalyptus (Monbazillac 2015, Le Thibaut)
Hvězdné dvojjediné menu pořídíte za 3290 Kč s víny, pokud si je odepřete, přijde vás večer na 2180 korun.