FOODOLOGY

Hvězdné války v Bellevue: Musso versus Sanjou

V pražské restauraci Bellevue se od 10. do 14. dubna střetávají věhlasní šéfkuchaři. Francie versus Itálie.

Jsou tu opět. Populární hvězdné války, které se po čtyři dny už poosmé odehrávají v restauraci Bellevue, tentokrát od 10. do 14. dubna. Jejich generály pro letošní klání jsou francouzský šéfkuchař Sébastien Sanjou a neméně vyhlášený italský šéf kuchyně Massimiliano Musso.

Těm, kteří se labužnických bitev zúčastňují pravidelně, není třeba nic vysvětlovat. Pro ty ostatní, pravidla vypadají následovně: každý ze šéfkuchařů připraví dvě menu po pěti chodech, hosté obě ochutnají a pokusí se určit, které jídlo je dílem toho či onoho mistra kuchyně. Pokrmy navíc oznámkují, přičemž po sečtení hlasů Bellevue vyhlásí vítěze a nejoblíbenější pokrmy zařadí na nějakou dobu do své nabídky.

Star Wars 2018

Amuse bouche
Ančovičky se salsou verde vs. Zelená čočka v různých texturách

1.
Květák, romanesco, salicornie, iodizované granité a brutnákové květy vs. Kranas, lískové oříšky, topinambur a yuzu (Langhe Arneis 2017, Cordero di Montezemolo)

2.
Domácí těstoviny, hrášek, krevety a citronová kůra vs. Foie Gras, mladé tuříny a hořký pomeranč (Riesling 2016, Jacob Schneider)

3.
Ryba Svatého Petra, cuketové květy, parmezán, mladý chřest a bazalka vs. Mořský vlk 44°C, cacciucco omáčka, olivy, kapary a bazalka (Chablis Vaillons Premier cru 2016, Domaine Servin)

4.
Perlička, mrkve, kumkvaty a vermouth vs. Hovězí svíčková, červené zelí, solené ančovičky a kandovaná rajčata (Dolcetto 2015, Roberto Voerzio)

5.
Čokoláda, káva a tonka fazole vs. Maliny a eukalyptus (Monbazillac 2015, Le Thibaut)

Hvězdné dvojjediné menu pořídíte za 3290 Kč s víny, pokud si je odepřete, přijde vás večer na 2180 korun.

11. 4. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie