Hergetova cihelna má nové menu. S pizzami, konfitovanou kachnou i houbami enoki
Šéfkuchař Petr Laštovička postavil jídelní lístek, který nápaditě zvládá italskou, španělskou i japonskou kuchyni.
Kampa Group v posledních pár letech gastronomicky roste. Zřejmě i proto, že excelentní lokace přestává v současné konkurenci stačit, pracují tamní kuchaři s nasazením a potěšujícími výsledky. Šéfkuchař Petr Laštovička v Hergetově cihelně nedávno připravil atraktivní menu jak obsahem, tak provedením.
Najdete v něm osvědčené jistoty, jako jsou mušle meunière aneb po mlynářsku, candáta na ragú z bílých fazolek a rajčat s artyčoky a omáčkou Barigoule nebo vegetariánské risotto s restovanými sezónními houbami. Pro experimentátory jsou k mání třeba originální pizzy kombinující italskou klasiku se surovinami z Francie, Japonska či Španělska. Zvláště posledně zmíněná varianta s plátky iberijské šunky, lanýžovým krémem a rukolou se stala jednou z nejprodávanějších položek nového menu.
Laštovička na novém jídelníčku vsází na kombinaci evropských kuchyní, hlavně francouzské a italské, přičemž menu osvěžuje asijskými doteky. Odvážná varianta kachny v podobě konfitu s růžičkovou kapustou, dýňovým pyré a omáčkou z červeného vína se zázvorem tak zaujme stejně jako tuňák smažený v tempuře s bramborovou kaší ochucenou křenem wasabi, telecím jus s marinovaným zázvorem gari s houbami enoki.
- Candát; ragú z bílých fazolek a rajčat, artyčoky a omáčka Barigoule (Hergetova cihelna)
- Iberico pizza; plátky iberijské šunky, lanýžový krém a rukola (Hergetova cihelna)
- Mušle Meuniere; šalotka, česnek, bílé víno a máslo, podávané s bylinkovou bagetou (Hergetova cihelna)