FOODOLOGY

Candát; ragú z bílých fazolek a rajčat, artyčoky a omáčka Barigoule (Hergetova cihelna)

Hergetova cihelna má nové menu. S pizzami, konfitovanou kachnou i houbami enoki

Šéfkuchař Petr Laštovička postavil jídelní lístek, který nápaditě zvládá italskou, španělskou i japonskou kuchyni.

Kampa Group v posledních pár letech gastronomicky roste. Zřejmě i proto, že excelentní lokace přestává v současné konkurenci stačit, pracují tamní kuchaři s nasazením a potěšujícími výsledky. Šéfkuchař Petr Laštovička v Hergetově cihelně nedávno připravil atraktivní menu jak obsahem, tak provedením.

Najdete v něm osvědčené jistoty, jako jsou mušle meunière aneb po mlynářsku, candáta na ragú z bílých fazolek a rajčat s artyčoky a omáčkou Barigoule nebo vegetariánské risotto s restovanými sezónními houbami. Pro experimentátory jsou k mání třeba originální pizzy kombinující italskou klasiku se surovinami z Francie, Japonska či Španělska. Zvláště posledně zmíněná varianta s plátky iberijské šunky, lanýžovým krémem a rukolou se stala jednou z nejprodávanějších položek nového menu.

Laštovička na novém jídelníčku vsází na kombinaci evropských kuchyní, hlavně francouzské a italské, přičemž menu osvěžuje asijskými doteky. Odvážná varianta kachny v podobě konfitu s růžičkovou kapustou, dýňovým pyré a omáčkou z červeného vína se zázvorem tak zaujme stejně jako tuňák smažený v tempuře s bramborovou kaší ochucenou křenem wasabi, telecím jus s marinovaným zázvorem gari s houbami enoki.

19. 5. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie