FOODOLOGY

Candát; ragú z bílých fazolek a rajčat, artyčoky a omáčka Barigoule (Hergetova cihelna)

Hergetova cihelna má nové menu. S pizzami, konfitovanou kachnou i houbami enoki

Šéfkuchař Petr Laštovička postavil jídelní lístek, který nápaditě zvládá italskou, španělskou i japonskou kuchyni.

Kampa Group v posledních pár letech gastronomicky roste. Zřejmě i proto, že excelentní lokace přestává v současné konkurenci stačit, pracují tamní kuchaři s nasazením a potěšujícími výsledky. Šéfkuchař Petr Laštovička v Hergetově cihelně nedávno připravil atraktivní menu jak obsahem, tak provedením.

Najdete v něm osvědčené jistoty, jako jsou mušle meunière aneb po mlynářsku, candáta na ragú z bílých fazolek a rajčat s artyčoky a omáčkou Barigoule nebo vegetariánské risotto s restovanými sezónními houbami. Pro experimentátory jsou k mání třeba originální pizzy kombinující italskou klasiku se surovinami z Francie, Japonska či Španělska. Zvláště posledně zmíněná varianta s plátky iberijské šunky, lanýžovým krémem a rukolou se stala jednou z nejprodávanějších položek nového menu.

Laštovička na novém jídelníčku vsází na kombinaci evropských kuchyní, hlavně francouzské a italské, přičemž menu osvěžuje asijskými doteky. Odvážná varianta kachny v podobě konfitu s růžičkovou kapustou, dýňovým pyré a omáčkou z červeného vína se zázvorem tak zaujme stejně jako tuňák smažený v tempuře s bramborovou kaší ochucenou křenem wasabi, telecím jus s marinovaným zázvorem gari s houbami enoki.

19. 5. 2015

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie