Hergetova Cihelna má nové menu. Na zimu se vytasila s českou modernou
Jídelníček podniku na břehu Vltavy obohatil candát se špekovými knedlíčky či krkovicí z divočáka s bramborovou kaší a houbami.
Restaurace, která se dosud soustředila především na italskou a francouzskou kuchyni osvěženou podněty z Asie, se rozhodla zabrousit do českých luhů a hájů. Šéfkuchař Hergetovy Cihelny Petr Laštovička poskládal pod supervizí Marka Raditsche nový jídelníček pro zimní období nejen z osvědčených pokrmů ochucených lanýži a foie gras, ale také tradičních českých chutí.
Česká stopa v nabídce stojí na moderně zpracovaných surovinách a přiměřeně efektní prezentaci. Mezi polévkami zaujme smetanová polévka z lesních hub s pošírovaným vejcem. Z rybích pokrmů utkví v paměti neotřelá kreace candáta s čočkovým ragú, omáčkou z česnekové pažitky a špekovými knedlíčky. Jakkoli nezvyklá, hýří tato kombinace surovin známých ze zlaté éry české kuchyně precizně sladěnými chutěmi.
Invenční variací je rovněž hovězí tatarák, obmyslně naroubovaný karamelizovanou cibulí s medem a červeným vínem. Anebo pomalu pečená krkovice z divočáka, které dělá společnost zauzená bramborová kaše a lesní houby.
Rebarborový koláč ochucený malinami a servírovaný s malinovým sorbetem a skořicovou omáčkou, může být – i když poněkud utekl ze své sezóny – vychytaným závěrem pořadu jídel. Hosté toužící po ryze tuzemském závěru nicméně mohou vsadit na „klasičtější“ lívance se zmrzlinou ze sušených švestek s mandlovým krokantem.
Stále se lepšící servis, a zejména čím dál důkladnější přístup ke stavbě menu a přípravě pokrmů pomalu posouvají Hergetovu Cihelnu mezi ty pražské restaurace, které jsou hodné sledování. Když k tomu přidáte kouzelný výhled, který se neomrzí, klidně častěji než jednou ročně.
- Hergetova Cihelna
- Candát s čočkou (Hergetova Cihelna)
- Rebarborový koláč (Hergetova Cihelna)