Hergetova Cihelna: líčka z divočáka a hřebenatky s víny Livio Felluga
Pražská restaurace Hergetova Cihelna pořádá v úterý 4. dubna degustační večeři s víny vyhlášeného sklepa.
Jméno, které mnoha lidem nic neřekne. Ti, kteří vědí, však při této zprávě zastříhají ušima. Sklep Livio Felluga se umístil loni mezi stovkou nejlepších vinařství glóbu. Partnery jeho vín pak budou kreace šéfkuchaře Cihelny Vojtěcha Václavíka, který sbíral zkušenosti ve Skandinávii.
Potkají se tak úžasná vína historicky úhelných odrůd ze slunného jihu Evropy a kuchařské kreace inspirované chladným severem. Ovšem nenechte se mýlit, Václavíkovy pokrmy vůbec nejsou chladné. Přesvědčit se můžete v úterý 4. dubna. Večeře za přítomnosti Maurizzia Fellugy, pokračovatele Liviova díla a zastánce jeho vinařské filozofie, začíná v 19 hodin a stojí 1250 korun na osobu včetně vína.
Program večeře:
SAUVIGNON 2015 – V soli pečená řepa, krém z kozího sýra, kysaná ředkev, marinované cibulky, křen, kerblíkový olej
SHARIS 2015, CHARDONNAY-RIBOLLA GIALLO – pošírovaný lososovitý pstruh, fenyklový salát, bramborová omáčka, kaviár z lososovitého pstruha, mandlový kadeřávkový chips, kopr
TERRE ALTE 2014 – FRIULI (dle časopisu Decanter „nejlepší italské bílé víno“) – pečené hřebenatky, kompot z grilovaného pórku, máslová omáčka s kapary z divokého česneku, celozrnná drobenka, vlašské ořechy
REFOSCO DAL PENDUNCOLO ROSSO 2011 – pomalu pečená líčka z divočáka, krémové šafránové risotto ze špaldové pšenice, omáčka z červeného vína, lesní houby, gremolata, křupavý česnek
PICOLIT 2011 – čokoládový mousse, jahodový tatarák, mléčné chipsy, mandlový crocante, meduňka