FOODOLOGY

Livio Felluga

Hergetova Cihelna: líčka z divočáka a hřebenatky s víny Livio Felluga

Pražská restaurace Hergetova Cihelna pořádá v úterý 4. dubna degustační večeři s víny vyhlášeného sklepa.

Jméno, které mnoha lidem nic neřekne. Ti, kteří vědí, však při této zprávě zastříhají ušima. Sklep Livio Felluga se umístil loni mezi stovkou nejlepších vinařství glóbu. Partnery jeho vín pak budou kreace šéfkuchaře Cihelny Vojtěcha Václavíka, který sbíral zkušenosti ve Skandinávii.

Potkají se tak úžasná vína historicky úhelných odrůd ze slunného  jihu Evropy a kuchařské kreace inspirované chladným severem. Ovšem nenechte se mýlit, Václavíkovy pokrmy vůbec nejsou chladné. Přesvědčit se můžete v úterý 4. dubna. Večeře za přítomnosti Maurizzia Fellugy, pokračovatele Liviova díla a zastánce jeho vinařské filozofie, začíná v 19 hodin a stojí 1250 korun na osobu včetně vína.

Program večeře:

SAUVIGNON 2015 – V soli pečená řepa, krém z kozího sýra, kysaná ředkev, marinované cibulky, křen, kerblíkový olej

SHARIS 2015, CHARDONNAY-RIBOLLA GIALLO – pošírovaný lososovitý pstruh, fenyklový salát, bramborová omáčka, kaviár z lososovitého pstruha, mandlový kadeřávkový chips, kopr

TERRE ALTE 2014 – FRIULI (dle časopisu Decanter „nejlepší italské bílé víno“) – pečené hřebenatky, kompot z grilovaného pórku, máslová omáčka s kapary z divokého česneku, celozrnná drobenka, vlašské ořechy

REFOSCO DAL PENDUNCOLO ROSSO 2011 – pomalu pečená líčka z divočáka, krémové šafránové risotto ze špaldové pšenice, omáčka z červeného vína, lesní houby, gremolata, křupavý česnek

PICOLIT 2011 – čokoládový mousse, jahodový tatarák, mléčné chipsy, mandlový crocante, meduňka

30. 3. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie