FOODOLOGY

Jehněčí hřbet (Hergetova Cihelna)

Hergetova Cihelna boduje díky candátovi a jehněčímu

Restaurace na Malé Straně nasadila jarní jídelní lístek.

Vojtěch Václavík v Hergetově Cihelně připravil jarní menu, jehož každá položka nabízí složení stejně překvapivé jako lahodné. Důraz medvědího česneku elegantně uhladí konfitovaný žloutek. Pečení šneci jsou pak v nezvyklé polévce sympatickou pointou.

Svěží tatarák z pečené červené řepy ochucený bylinkami a krémem z modrého sýra mile udiví křupavým „popcornem“ z pohanky. Filátko z candáta pečené na pánvi, podávané s jemnými tvarohovými noky a máslovou omáčkou z vína a pórku, zase postrčí do jiné ligy kadeřavá kapustička s celozrnnou drobenkou. Vrcholem menu je pak pečený jehněčí hřbet v kombinaci s tučnějším pupkem, které doplňuje hutná omáčka z karamelizované cibule a fazolové pyré.

Všechny pokrmy představují promyšlenou práci s každou surovinou a její optimální zařazení do receptury. Výsledkem jsou umně sestavené koncerty chutí, kdy se vstupy vzájemně podporují v dosažení kýžené harmonie.

O to, abyste odcházeli navýsost spokojeni, se postará obmyslně sestavený dezert, kupříkladu čokoládový lanýžový dort ve spojení se sezónním jahodovým tatarákem a jahodovým sorbetem, mléčnými lupínky a mandlovým krokantem. Cihelna se má na jaře opravdu čím chlubit.

Jarní menu v Hergetově Cihelně poběží od května a v nabídce je krom jiného:

  • tatarák z pečené řepy, krém z modrého sýra, bylinková emulze, zelená jablka, řeřicha, křupavá pohanka
  • krémová polévka z medvědího česneku, pečení šneci, konfitovaný žloutek, hnědé máslo, petrželové pesto
  • grilovaný candát, pórková omáčka buerre blanc, tvarohové noky, restovaná divoká brokolice, kadeřavá kapustička, celozrnná drobenka
  • pečený jehněčí hřbet a křupavý pupek, omáčka z karamelizované cibule a balsamica, pyré z bílých fazolí, grilovaná jarní cibulka, pečená rajčata, koriandr
  • čokoládový lanýžový dort, jahodový tatarák, mléčné chipsy, mandlový krokant, jahodový sorbet

18. 5. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie