Hergetova Cihelna boduje díky candátovi a jehněčímu
Restaurace na Malé Straně nasadila jarní jídelní lístek.
Vojtěch Václavík v Hergetově Cihelně připravil jarní menu, jehož každá položka nabízí složení stejně překvapivé jako lahodné. Důraz medvědího česneku elegantně uhladí konfitovaný žloutek. Pečení šneci jsou pak v nezvyklé polévce sympatickou pointou.
Svěží tatarák z pečené červené řepy ochucený bylinkami a krémem z modrého sýra mile udiví křupavým „popcornem“ z pohanky. Filátko z candáta pečené na pánvi, podávané s jemnými tvarohovými noky a máslovou omáčkou z vína a pórku, zase postrčí do jiné ligy kadeřavá kapustička s celozrnnou drobenkou. Vrcholem menu je pak pečený jehněčí hřbet v kombinaci s tučnějším pupkem, které doplňuje hutná omáčka z karamelizované cibule a fazolové pyré.
Všechny pokrmy představují promyšlenou práci s každou surovinou a její optimální zařazení do receptury. Výsledkem jsou umně sestavené koncerty chutí, kdy se vstupy vzájemně podporují v dosažení kýžené harmonie.
O to, abyste odcházeli navýsost spokojeni, se postará obmyslně sestavený dezert, kupříkladu čokoládový lanýžový dort ve spojení se sezónním jahodovým tatarákem a jahodovým sorbetem, mléčnými lupínky a mandlovým krokantem. Cihelna se má na jaře opravdu čím chlubit.
Jarní menu v Hergetově Cihelně poběží od května a v nabídce je krom jiného:
- tatarák z pečené řepy, krém z modrého sýra, bylinková emulze, zelená jablka, řeřicha, křupavá pohanka
- krémová polévka z medvědího česneku, pečení šneci, konfitovaný žloutek, hnědé máslo, petrželové pesto
- grilovaný candát, pórková omáčka buerre blanc, tvarohové noky, restovaná divoká brokolice, kadeřavá kapustička, celozrnná drobenka
- pečený jehněčí hřbet a křupavý pupek, omáčka z karamelizované cibule a balsamica, pyré z bílých fazolí, grilovaná jarní cibulka, pečená rajčata, koriandr
- čokoládový lanýžový dort, jahodový tatarák, mléčné chipsy, mandlový krokant, jahodový sorbet
- Candát (Hergetova Cihelna)
- Polévka z medvědího česneku (Hergetova Cihelna)
- Tatarák z červené řepy (Hergetova Cihelna)
- Jehněčí hřbet (Hergetova Cihelna)
- Lanýžový dort (Hergetova Cihelna)