FOODOLOGY

Herbert Hintner V Zátiší

Už ve druhé polovině ledna máme možnost přivítat dalšího z vyhlášených kuchařů Itálie. V Zátiší bude po dva dny hostovat Herbert Hintner, majitel rodinné restaurace Zur Rose v kouzelném podalpském místě San Michele.

Bude to jeho druhá návštěva Prahy, poprvé v restauraci V Zátiší účinkoval v roce 2012. Léty osvědčené receptury z oblastních surovin, pečlivá příprava a akcent na co nejlepší chuťové podání, to jsou zbraně, jichž Herbert používá a které ho vynesly do pozice respektovaného reprezentanta jihotyrolské kuchyně. Ve svých recepturách umně kombinuje kmenové krajové postupy, kterým kreativně vdechuje aspekty moderní kuchyně. Řeřicha a medvědí česnek na jaře, ovoce a zelenina v létě, lanýže, kaštan a zelí na podzim nebo nakládaná a uzená masa, kysané zelí či bílý kořen v zimě. To jsou některé stavební kameny, ze kterých Hintner buduje základy své chuťově bohaté, místně vyhraněné kuchyně. O její podmanivosti se můžete přesvědčit V Zátiší ve dnech 22. a 23. ledna.

22. 12. 2014

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie