Herbert Hintner V Zátiší
Už ve druhé polovině ledna máme možnost přivítat dalšího z vyhlášených kuchařů Itálie. V Zátiší bude po dva dny hostovat Herbert Hintner, majitel rodinné restaurace Zur Rose v kouzelném podalpském místě San Michele.
Bude to jeho druhá návštěva Prahy, poprvé v restauraci V Zátiší účinkoval v roce 2012. Léty osvědčené receptury z oblastních surovin, pečlivá příprava a akcent na co nejlepší chuťové podání, to jsou zbraně, jichž Herbert používá a které ho vynesly do pozice respektovaného reprezentanta jihotyrolské kuchyně. Ve svých recepturách umně kombinuje kmenové krajové postupy, kterým kreativně vdechuje aspekty moderní kuchyně. Řeřicha a medvědí česnek na jaře, ovoce a zelenina v létě, lanýže, kaštan a zelí na podzim nebo nakládaná a uzená masa, kysané zelí či bílý kořen v zimě. To jsou některé stavební kameny, ze kterých Hintner buduje základy své chuťově bohaté, místně vyhraněné kuchyně. O její podmanivosti se můžete přesvědčit V Zátiší ve dnech 22. a 23. ledna.
- Silnou stránkou Herberta Hintnera je práce s lokálními surovinami
- Lesní ovoce je v Hintnerově podání uměleckým dílem
- Hintnerovy kreace ocení návštěvníci restaurace V Zátiší ve druhé polovině ledna
- Herbert Hintner