FOODOLOGY

Hamburgery dobývají fine dining, nejnověji v restauraci Ginger & Fred

Na pražské gastronomické scéně se množí závratným tempem hamburgery. Trochu to připomíná až pandemický nástup pizzerií v polistopadové době. Inu, host si žádá své. S podivem ovšem je, že tento trend proniká do restaurací s nejvyššími ambicemi.

I ty už se totiž obracejí k hamburgerům coby spasitelům své prostřední návštěvnosti. Jinak totiž nejde chápat počin podniku Ginger & Fred, který se nachází v nejvyšším patře Tančícího domu, kde v těchto dnech nabízejí jako hit Burgermánii.

Nabídka sedmi rozličných druhů je k mání o víkendech od 16. ledna, vždy od pátku do neděle, přičemž akce skončí 13. února. Kromě hovězího a jehněčího burgeru, které šéfkuchař Rudolf Doležal nabízí ve stálém menu, Burgermánie láká na kachní, zvěřinový, rybí, vepřový a čokoládový, a to za ceny okolo 330 korun.

Jako oslovení mladých konzumentů lze počin do jisté míry pochopit. Nasadit burgerárnu do umělecky pojednaného interiéru jedné z nejúžasnějších restaurací metropole přesto působí hodně zoufale. Tím spíš, že přes týden zde host vybírá mezi okázalými krměmi, jako je pečený candát s jedlou hlínou, čekankou, brambory a pórkem, anebo konfitované stehno a dorůžova pečené prso z farmářské kachny v citronovém glazé, s krémovou polentou s piniemi a černými olivami a kachním jusem.

Uvidíme, zda se hamburgerům v Ginger & Fred podaří hosty zaujmout. Možná díky tomu brzy přijde měsíc luxusních párků v rohlíku.

Stránky Ginger & Fred Restaurant

Burgermánie v Tančícím domě - menu

Burgermánie v Tančícím domě – menu

21. 1. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie