FOODOLOGY

Grilovačky startují

RYBA NA GRIL se nazývalo představení produktových novinek společnosti Fjord Bohemia

Za krásného jarního počasí proběhlo v malebné zahradě u budovy Oranžerie v Praze 6 Na Petynce grilování vybraných produktů z portfolia výše zmíněné společnosti. Šéfkuchař Petr Procházka představil vedle uzeného lososa a pražmy či vlka také znamenité kalamáry.

Rozkvetlá zahrada se stala jevištěm atraktivního setkání. Do vůní prvních květů jara se sebevědomě vmísil odér ohně a žárem upravovaného rybího masa. Všechny nabízené druhy byly vlastně předem namarinované a okořeněné, zbývalo jen porce jen položit na rošt a hlídat aby oheň nebyl příliš prudký.

Překvapením byly ryby vcelku. Zatímco v restauracích doma je zrovna nevyhledáváme na dovolených u moře si na nich bez dalšího pochutnáváme. Na Petynce se po nich jen zaprášilo, tak chutně byly nakořeněné a s citem na ohni připravené. Kalamáry, jedním slovem znamenité si snad každý zamiloval. Jak by také ne, Petr Procházka všemu věnoval mimořádnou péči. I zeleninovému doprovodu, ať už ta prošla žárem nebo byla podávána syrová.
Celý podnik sestával však ještě z jedné kapitoly navíc. Grilovačky se zúčastnili sourozenci Cibulkovi ze stejnojmenného vinařství, aby svými víny ještě více podpořili mimořádnou premiéru letošního grilování. Byli řádně připraveni a zkušeně zvolili optimální vína – tichá i perlivá. Každé byla vybráno tak, aby se s s rybami co nejlépe sezdalo. Všechna prezentovaná navíc ještě v biokvalitě, se rychle a dobře skamarádila s každou krmí.
Odpoledne tak plynulo v atmosféře uvolněné radosti z nadcházejícího jara a v zahradě před elegantním barokním zámečkem dnes citlivě zrekonstruovaném si účastníci potvrdili jednu skutečnost: díky široké paletě nabídky společnosti Fjord Bohemia nemusí cestovat kraj světa. Pokud jde „jen“ o hodování na grilovaných darech moře a rozmanitých rybách, plnohodnotně je nabízí výběr právě z jejího sortimentu.
Vína pod etiketou Vinařství Cibulka se předvedla coby exponent zážitků z až snového odpoledne.
Tím spíš, bylo-li zarámováno jedinečným prostředím jakým Oranžerie Na Petynce je.

13. 5. 2023

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie