FOODOLOGY

Grilovačky startují

RYBA NA GRIL se nazývalo představení produktových novinek společnosti Fjord Bohemia

Za krásného jarního počasí proběhlo v malebné zahradě u budovy Oranžerie v Praze 6 Na Petynce grilování vybraných produktů z portfolia výše zmíněné společnosti. Šéfkuchař Petr Procházka představil vedle uzeného lososa a pražmy či vlka také znamenité kalamáry.

Rozkvetlá zahrada se stala jevištěm atraktivního setkání. Do vůní prvních květů jara se sebevědomě vmísil odér ohně a žárem upravovaného rybího masa. Všechny nabízené druhy byly vlastně předem namarinované a okořeněné, zbývalo jen porce jen položit na rošt a hlídat aby oheň nebyl příliš prudký.

Překvapením byly ryby vcelku. Zatímco v restauracích doma je zrovna nevyhledáváme na dovolených u moře si na nich bez dalšího pochutnáváme. Na Petynce se po nich jen zaprášilo, tak chutně byly nakořeněné a s citem na ohni připravené. Kalamáry, jedním slovem znamenité si snad každý zamiloval. Jak by také ne, Petr Procházka všemu věnoval mimořádnou péči. I zeleninovému doprovodu, ať už ta prošla žárem nebo byla podávána syrová.
Celý podnik sestával však ještě z jedné kapitoly navíc. Grilovačky se zúčastnili sourozenci Cibulkovi ze stejnojmenného vinařství, aby svými víny ještě více podpořili mimořádnou premiéru letošního grilování. Byli řádně připraveni a zkušeně zvolili optimální vína – tichá i perlivá. Každé byla vybráno tak, aby se s s rybami co nejlépe sezdalo. Všechna prezentovaná navíc ještě v biokvalitě, se rychle a dobře skamarádila s každou krmí.
Odpoledne tak plynulo v atmosféře uvolněné radosti z nadcházejícího jara a v zahradě před elegantním barokním zámečkem dnes citlivě zrekonstruovaném si účastníci potvrdili jednu skutečnost: díky široké paletě nabídky společnosti Fjord Bohemia nemusí cestovat kraj světa. Pokud jde „jen“ o hodování na grilovaných darech moře a rozmanitých rybách, plnohodnotně je nabízí výběr právě z jejího sortimentu.
Vína pod etiketou Vinařství Cibulka se předvedla coby exponent zážitků z až snového odpoledne.
Tím spíš, bylo-li zarámováno jedinečným prostředím jakým Oranžerie Na Petynce je.

13. 5. 2023

Daily Meal

všechny novinky

Poklady německých vinic potřetí

Německá vína nové generace tamních vinařů nic neztratila z historicky osvědčených kvalit

Grilovačky startují

RYBA NA GRIL se nazývalo představení produktových novinek společnosti Fjord Bohemia

Velikonoce přinesly jaro do Krkonoš

Hotel Horizont – dominanta Pece pod Sněžkou – se v čase vyprofilovala ve vyhledávané centrum relaxace a odpočinku

Daily Drink

všechny novinky

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům