FOODOLOGY

Grand Cru

Grand Cru získalo posilu na plac. Z Budějovic přišel David Burian

Restaurace, v jejíž kuchyni vládne Jan Punčochář, přetáhla Buriana z budějovického minipivovaru Krajinská 27.

Budějovický minipivovar Krajinská 27 v krátké době opustili oba jeho hlavní představitelé. Počátkem září odešel do Park Hotelu v Popovičkách šéfkuchař Petr Hajný, nyní skončil i manažer podniku David Burian. Tento týden se objevil na place v Grand Cru, podniku známém účinkováním šéfkuchaře Jana Punčocháře.

To je dobrá zpráva jak pro hosty, tak především pro tým restaurace, která si činí ambice nabídnout tu nejlepší gastronomii ve městě. Jestliže totiž v podniku zatím něco nefungovalo zcela stoprocentně, byla to právě obsluha. V Burianovi možná restaurace najde recept na všechny neduhy, jež se při servisu stále ještě objevují.

Pokud je však tento počin schůdkem k přiblížení se zisku michelinské hvězdy, potom přišel pozdě. Komisaři už balí kufry k návštěvě Česka a do té doby se nejspíš ani Burianovi – při všech jeho kvalitách – nepodaří zajistit hladký chod restaurace.

Recenzi Grand Cru čtěte zde

23. 9. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice