FOODOLOGY

Gastronomie nevěší hlavu

Jakkoliv restrikce ničí pohostinství bezmála rok, mrtvé ještě není…

Asi nikdo z oboru pohostinství nečekal, že by ti, kdo nám vládnou opravdu 15. února otevřeli restaurace a hotely. Místo hledání cesty ven z neutěšené situace jen znovu ordinují další restrikce. Nicméně ne všechny restaurace rezignovaly. Některé se pokoušejí v rámci okének vylepšit sortiment a tím své klienty alespoň minimálně odškodnit za chaos, který dnes vládne v oboru i mimo něj. Ač je to s podivem, stále se objevují nové atraktivní nabídky, které ve spojení se jménem restaurantu, věhlasu jeho služeb a navíc i třeba lákavé lokaci stále pracují na novinkách.
Po předvánočním úspěchu svátečních jídel se znovu do hry take away vrací hotel Hilton Prague.
Aktualizovaný sortiment zahrnuje ověřené receptury evropských kuchyní vyšperkovaný tradičními českými jistotami.

Kromě středomořského salátu s chobotnicí v něm najdete kupříkladu hovězí Wellington, nebo asi všem známé vitello tonnato. Vedle nich se však stejným leskem blýská svíčková s karlovarským knedlíkem, která bude mezi zájemci jistě jedním z favoritů.

Jinou cestou se pustili v hotelu Port na břehu Máchova jezera. Pro dva svátky v jediný den (svatý Valentin a Masopustní neděle 14. tm) připravili zajímavé menu. Orientované jak na Valentina, tak na přece jen větší záběr masopustních dobrot.

Ve spojení s jistě příjemnou procházkou z Doks nebo Starých Splavů umocněnou hrátkami na zamrzlé hladině jezera chutnala ta i ta varianta. Dokonce tolik, že si někteří připravili mrazivý piknik ve sněhovém „záhrabu“ hned na břehu jezera. Patrně vedeni touto zkušeností se v Portu chystají podobný podnik opakovat vždy při podobné příležitosti. Tedy pokud pohostinství přece jen nezasvítí na semaforu zelené světlo…

18. 2. 2021

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie