FOODOLOGY

Gastronomie nevěší hlavu

Jakkoliv restrikce ničí pohostinství bezmála rok, mrtvé ještě není…

Asi nikdo z oboru pohostinství nečekal, že by ti, kdo nám vládnou opravdu 15. února otevřeli restaurace a hotely. Místo hledání cesty ven z neutěšené situace jen znovu ordinují další restrikce. Nicméně ne všechny restaurace rezignovaly. Některé se pokoušejí v rámci okének vylepšit sortiment a tím své klienty alespoň minimálně odškodnit za chaos, který dnes vládne v oboru i mimo něj. Ač je to s podivem, stále se objevují nové atraktivní nabídky, které ve spojení se jménem restaurantu, věhlasu jeho služeb a navíc i třeba lákavé lokaci stále pracují na novinkách.
Po předvánočním úspěchu svátečních jídel se znovu do hry take away vrací hotel Hilton Prague.
Aktualizovaný sortiment zahrnuje ověřené receptury evropských kuchyní vyšperkovaný tradičními českými jistotami.

Kromě středomořského salátu s chobotnicí v něm najdete kupříkladu hovězí Wellington, nebo asi všem známé vitello tonnato. Vedle nich se však stejným leskem blýská svíčková s karlovarským knedlíkem, která bude mezi zájemci jistě jedním z favoritů.

Jinou cestou se pustili v hotelu Port na břehu Máchova jezera. Pro dva svátky v jediný den (svatý Valentin a Masopustní neděle 14. tm) připravili zajímavé menu. Orientované jak na Valentina, tak na přece jen větší záběr masopustních dobrot.

Ve spojení s jistě příjemnou procházkou z Doks nebo Starých Splavů umocněnou hrátkami na zamrzlé hladině jezera chutnala ta i ta varianta. Dokonce tolik, že si někteří připravili mrazivý piknik ve sněhovém „záhrabu“ hned na břehu jezera. Patrně vedeni touto zkušeností se v Portu chystají podobný podnik opakovat vždy při podobné příležitosti. Tedy pokud pohostinství přece jen nezasvítí na semaforu zelené světlo…

18. 2. 2021

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie