FOODOLOGY

Zlín GFF

Garden Food Festival má premiéru ve Zlíně

Pořadatelé olomouckých oslav jídla se po dvou úspěšných letech rozhodli uspořádat je také ve Zlíně. Ve dnech 3. až 4. září se tamní zámecký park zaplní stánky nejlepších lokálních restaurací.

Atraktivní delikatesy tuzemské i zahraniční provenience doplní sekce regionálních produktů. Vedle sýrů, uzenin a cukrářských výrobků očekává velký zájem také přehlídka piv z lokálních  minipivovarů.

Krom toho je připraven pro oba dny bohatý gastronomický program: procházka světem whiskey, prezentace správně připravené kávy nebo porcování velké ryby. Po velkém sukcesu olomoucké univerzitní menzy na tamních festivalech se v parku objeví její sestra z Univerzity Tomáše Bati.

Zárukou úspěchu slibují být tváře festivalu, šéfkuchař Zdeněk Pohlreich a Jan Punčochář z pražského Grand Cru Restaurant & Bar. Svoje umění zde ale předvedou i kuchařské regionální špičky. Během obou dnů je několikrát uvidíme na pódiu s mimořádnou kuchařskou show.

Garden Food Festival, který podporuje místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji a přináší nové trendy, by si měli určitě zapsat do svého programu prázdninových podniků všichni milovníci tuzemské gastronomie.

24. 8. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie