FOODOLOGY

Zlín GFF

Garden Food Festival má premiéru ve Zlíně

Pořadatelé olomouckých oslav jídla se po dvou úspěšných letech rozhodli uspořádat je také ve Zlíně. Ve dnech 3. až 4. září se tamní zámecký park zaplní stánky nejlepších lokálních restaurací.

Atraktivní delikatesy tuzemské i zahraniční provenience doplní sekce regionálních produktů. Vedle sýrů, uzenin a cukrářských výrobků očekává velký zájem také přehlídka piv z lokálních  minipivovarů.

Krom toho je připraven pro oba dny bohatý gastronomický program: procházka světem whiskey, prezentace správně připravené kávy nebo porcování velké ryby. Po velkém sukcesu olomoucké univerzitní menzy na tamních festivalech se v parku objeví její sestra z Univerzity Tomáše Bati.

Zárukou úspěchu slibují být tváře festivalu, šéfkuchař Zdeněk Pohlreich a Jan Punčochář z pražského Grand Cru Restaurant & Bar. Svoje umění zde ale předvedou i kuchařské regionální špičky. Během obou dnů je několikrát uvidíme na pódiu s mimořádnou kuchařskou show.

Garden Food Festival, který podporuje místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji a přináší nové trendy, by si měli určitě zapsat do svého programu prázdninových podniků všichni milovníci tuzemské gastronomie.

24. 8. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie