FOODOLOGY

Den klasického sektu se koná 23. listopadu

Foodology uvádí Daily Drink, rubriku zaměřenou na nápoje a kulturu jejich konzumace

Co by byla husa bez půllitru piva? Co by byly ústřice bez šampaňského? A co třeba tatarák ze pstruha bez toho správného koňaku? Nápoje jsou odnepaměti spjaté s pokrmy a na jejich chuťovou souhru restauratéři i šéfkuchaři kladou stále větší důraz. Vždyť už se v některých podnicích – byť výjimečně – pomalu zabydluje i párování jídel s pramenitou vodou toho správného odstínu chuti.

První krok ke spojování chutí pokrmů a jejich tekutého doprovodu učinili milovníci vína. S tím, jak chuť nápoje hraje ve skladbě oběda či večeře čím dál větší roli, se však objevují nové a nové druhy nápojů, které dokážou výraz pokrmu umocnit. Ať už jde o nepřebernou nabídku domácích limonád, horkých či chlazených čajů nebo míchaných nápojů všeho druhu.

Všechny zmíněné důvody nás vedly k tomu, abychom jako pevnou součást stránek Foodology zavedli speciální oddíl věnovaný nápojům zvaný Daily Drink.

Věnovat se na stránkách Foodology v tomto  oddílu chceme mimo jiné:

– kultuře konzumace všech možných druhů nápojů v tuzemsku i po celém světě

– vývoji a stavu vinohradnictví a vinařství v Česku

– pivovarnictví, jeho tradici u nás a vlivu malých pivovarů na trendy v konzumaci piva

– kávě, její oblibě a směru, kterým se její pití ubírá

– oblibě barů, jejich úrovni i zájmu klientely o ně

– nealkoholickým nápojům a surovinám, z nichž se vytvářejí

– destilátům, jejich preferovaným druhům a tomu, jak nabývají ušlechtilé chuti

– a samozřejmě tomu, jak se všechny nápoje snoubí s pokrmy a jak se vzájemně obohacují

 

30. 1. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Zatím poslední Legenda výčepních je od Pinkasů

Bylo jich třináct. Jeden z nich však už bohužel odešel čepovat do nebeské hospody

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

Daily Drink

všechny novinky

České pivo se neztratilo

Osm set osmdesát piv z dvou stovek pivovarů osmnácti zemí

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu