Foodology uvádí Daily Drink, rubriku zaměřenou na nápoje a kulturu jejich konzumace
Co by byla husa bez půllitru piva? Co by byly ústřice bez šampaňského? A co třeba tatarák ze pstruha bez toho správného koňaku? Nápoje jsou odnepaměti spjaté s pokrmy a na jejich chuťovou souhru restauratéři i šéfkuchaři kladou stále větší důraz. Vždyť už se v některých podnicích – byť výjimečně – pomalu zabydluje i párování jídel s pramenitou vodou toho správného odstínu chuti.
První krok ke spojování chutí pokrmů a jejich tekutého doprovodu učinili milovníci vína. S tím, jak chuť nápoje hraje ve skladbě oběda či večeře čím dál větší roli, se však objevují nové a nové druhy nápojů, které dokážou výraz pokrmu umocnit. Ať už jde o nepřebernou nabídku domácích limonád, horkých či chlazených čajů nebo míchaných nápojů všeho druhu.
Všechny zmíněné důvody nás vedly k tomu, abychom jako pevnou součást stránek Foodology zavedli speciální oddíl věnovaný nápojům zvaný Daily Drink.
Věnovat se na stránkách Foodology v tomto oddílu chceme mimo jiné:
– kultuře konzumace všech možných druhů nápojů v tuzemsku i po celém světě
– vývoji a stavu vinohradnictví a vinařství v Česku
– pivovarnictví, jeho tradici u nás a vlivu malých pivovarů na trendy v konzumaci piva
– kávě, její oblibě a směru, kterým se její pití ubírá
– oblibě barů, jejich úrovni i zájmu klientely o ně
– nealkoholickým nápojům a surovinám, z nichž se vytvářejí
– destilátům, jejich preferovaným druhům a tomu, jak nabývají ušlechtilé chuti
– a samozřejmě tomu, jak se všechny nápoje snoubí s pokrmy a jak se vzájemně obohacují
- Bud Strong
- Vinice svaté Kláry