FOODOLOGY

Konírna

Dvoudenní halali v Konírně. Se zajícem nebo muflonem z Křivoklátska

Šéfkuchař David Korecký připravuje v restauraci na Malé Straně zvěřinové speciality ve středu 27. a ve čtvrtek 28. ledna.

Malostranská restaurace Konírna a zvěřinové hody, to je dlouholeté a fungující spojení. Tradiční „divoká“ nabídka je k mání také letos. Od páté hodiny večerní lze ve středu a ve čtvrtek v posledním lednovém týdnu v Konírně ochutnat formou neomezené konzumace za 490 korun na osobu řadu specialit z křivoklátské zvěřiny od myslivce pana Slámy.

Na programu budou jelen, kanec, divoký zajíc, daněk či muflon, které připravuje šéfkuchař podniku David Korecký. Nabídka zahrnuje mimo jiné silný vývar, paštiku, krkovici a roastbeef z kance, uzený jelení jazyk, kančí bůček, steak z daňčího hřbetu, jelení ragú na jalovci či mufloní kýtu na česneku.

Ochutnávání různých druhů zvěřiny nejspíš přivábí spoustu hostů. Proto restaurace doporučuje rezervaci předem.

27. 1. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice