FOODOLOGY

Dny českého piva, Svijany a DUX

Pro poosmé konané Dny českého piva od 23. do 30. září si pivovar Svijany vytkl dva cíle

Přivést zpět do hospod co nejvíce hostí a uvařit pro ně znamenité pivo. Splnění prvého cíle jistě podpoří druhý, a sice jen pro tuto příležitost uvařené silné světlé pivo DUX. Díky pandemickému jaru má letošní svátek spíš než oslavu poněkud hořkou příchuť boje o záchranu. Celá řada hospod byla opatřeními nouzového stavu zdecimována tak, že jim stále hrozí likvidace.
Pod heslem „Povstaňte! Jdeme na pivo“ mají Dny vyburcovat maximum pivamilců k tomu, aby pokud možno častou konzumací v hospodách během celého jejich trvání probudili i ty, kdo stále ještě váhají. Velkým lákadlem jim k tomu je oblíbený jantarový ležák Dux.

Ten bude k mání ve více než dvou stovkách svijanských restaurací.
Věřme tedy, že DUX – „plný a hutný, ale současně také hladký a jemný“ – bude roznětkou, která znovu probudí žízeň dosud váhajících konzumentů a v hospodách budou zvonit napěněné sklenice  při při přípitcích na probuzení jejich někdejší slávy!

21. 9. 2020

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie