FOODOLOGY

Dny českého piva, Svijany a DUX

Pro poosmé konané Dny českého piva od 23. do 30. září si pivovar Svijany vytkl dva cíle

Přivést zpět do hospod co nejvíce hostí a uvařit pro ně znamenité pivo. Splnění prvého cíle jistě podpoří druhý, a sice jen pro tuto příležitost uvařené silné světlé pivo DUX. Díky pandemickému jaru má letošní svátek spíš než oslavu poněkud hořkou příchuť boje o záchranu. Celá řada hospod byla opatřeními nouzového stavu zdecimována tak, že jim stále hrozí likvidace.
Pod heslem „Povstaňte! Jdeme na pivo“ mají Dny vyburcovat maximum pivamilců k tomu, aby pokud možno častou konzumací v hospodách během celého jejich trvání probudili i ty, kdo stále ještě váhají. Velkým lákadlem jim k tomu je oblíbený jantarový ležák Dux.

Ten bude k mání ve více než dvou stovkách svijanských restaurací.
Věřme tedy, že DUX – „plný a hutný, ale současně také hladký a jemný“ – bude roznětkou, která znovu probudí žízeň dosud váhajících konzumentů a v hospodách budou zvonit napěněné sklenice  při při přípitcích na probuzení jejich někdejší slávy!

21. 9. 2020

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice