FOODOLOGY

Dinner in the Sky – nový náboj atraktivního konceptu

Krevety, karotka i steak. To budou hity „nebeského“ menu Manuela Lina

Stále populárnější podnik, který opět zavítá do pražských Riegerových sadů přichází tentokrát s dalším lákadlem. Nebeské kuchyně se ujal tentokrát vpravdě mimořádný kuchař, mladý Portugalec Manuel Lino. Muž s velkou invencí není pražským mlsným neznámý. Po tři měsíce byl prvním hostujícím šéfkuchařem v restauraci se slibným programem do budoucna, Gallery 44. Po mnoha stážích v prestižních restauracích – Mugaritz, El Celler de Can Roca a Carne Muscalleda – vybrousil vedle svého talentu i cit pro surovinu, také si osvojil něco z filozofie svých velkých mentorů.
Pro menu pod pražským nebem připravil Manuel pestré menu, které bude jistě korunou celého prožitku z adrenalinového posezení. Na programu bude Dashi s krevetou, umocněný pórkem a olivami. Dále budete moci okusit grilovanou mrkev s quinoou, a ještě hovězí entrecote s pečenými kaštany a morkem. Jako dezert bude Lino servírovat zmrzlinu s balsamicem a s pusinkou z červené řepy. Kuchař nezapomněl ani na vegetariány. V jejich menu krevetu nahradí feta sýr, místo steaku se pak bude podávat grilovaný lilek. Sami vidíte, že večeře jistě bude labužnickým zážitkem. A pokud se letos podaří poladit i párované víno, vystřelí to ve vaší mysli zážitek o další metry výše.
Připočtěte si k tomu úžasný západ slunce, nadšení budící pohled na město shora, snad ještě krásnější, než ten obvyklý. Lehké chvění u srdce při pohupování gondoly a v neposlední řadě již řečené Manuelovo menu, z toho všeho vám vyjde jediný možný výsledek. Na některý ze tří víkendových termínů počínaje tím od 5. do 8. září si objednat vstupenku a do Riegráče se vydat. Na něco, nač budete hodně dlouho vzpomínat. Jako třeba monacký princ Albert s chotí či dubajský princ – každý z nich si večeři v oblacích dopřál a moc pochvaloval. Či jako desítky tisíc hostů ve čtyřiceti zemích světa, který večeři mají už za sebou.
Ale neváhejte, rezervace přicházejí rychleji, než vy budete v gondole stoupat k oblakům, když dorazíte.

29. 8. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Hody pod pod okny Primase českého

Jakkoliv Masopust ztratil mnoho ze svého významu, jeho až bujaré oslavy trvají

Italské námluvy při svíčkách

O tom, jaká má být noc lásky vědí asi nejvíce Italové

S Itálií v krvi

Denně chystá Tomáš Mykytyn tradiční, stále však živé pecky italské kuchyně v historickém podzemí měšťanského domu na Starém Městě

Daily Drink

všechny novinky

České pivo se neztratilo

Osm set osmdesát piv z dvou stovek pivovarů osmnácti zemí

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu