FOODOLOGY

Libor Doseděl, sládek pivovaru Starobrno

Desátá repríza Zeleného piva

Díky starobrněnským sládkům se oslavy letošních Velikonoc už podesáté ponesou pod taktovkou „třináctivoltového“ Zeleného piva.

V roce 2006 to byla víceméně zkusná várka osmdesáti hektolitrů a na Zelený čtvrtek – 2. dubna 2014 se 4700 hektolitrů objeví v bezmála tisícovce restaurací, hospod a hospůdek v u nás a dílem i na Slovensku.

Letos se Zelené pivo vyrábělo v první půlce února, a to jako každoročně z kvalitní vody, nejlepšího moravského ječného sladu a jakostního žateckého chmele. Posledním krokem při výrobě Zeleného piva bylo přidání likéru. „Díky unikátní technologii, bylinnému výluhu a likéru má Zelené pivo svou jedinečnou chuť a nezaměnitelnou barvu.“, říká o Zeleném speciálu sládek starobrněnského pivovaru Libor Doseděl.

Z vlastně lokálního pokusu se stala úžasná tradice, překročivší hranice země. Desetitisíce pivamilců mohou tak pro jeden den opustit své tradiční značky aby se potěšili atraktivním velikonočním dárkem, který jim už podesáté nadělují sládci z pivovaru Starobrno.

1. 4. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie