FOODOLOGY

Jedna z úprav vajec pro nedělní brunche v CottoCrudo - zastřené vejce Onsen s rýží a hříbky.

CottoCrudo zahajuje podzimní brunche. Uspořádá i večeři pro gurmety

Od 1. října Leonardo di Clemente podává o víkendu vejce Benedikt, lanýže a další italské speciality v rámci nových brunchů.

Oč méně je o CottoCrudo v posledním čase slyšet, o to zajímavější nabídku šéfkuchař restaurace pražského hotelu Four Seasons Leonardo Di Clemente se svou partou kuchařů připravil. Prvního října odstartují víkendové brunche s chutě probouzejícím programem.

Vedle souboru vyhlášených italských uzenin budou k mání vejce Benedikt se šunkou San Daniele, pražskou šunkou, nebo uzeným lososem v několika variantách, nebo vejce Fiorentina s černým lanýžem. Sestava tří hlavních chodů na výběr nabízí rybu, maso nebo těstoviny, ze sladkých potěšení se objeví krom belgických vaflí citrónovo-ricottové palačinky s brusinkovým kompotem.

Vedle pravidelných brunchů se v restauraci CottoCrudo odehraje 26. října od 19.00 hodin další z kdysi častých proslavených večeří s vínem. Carlo Lisi osobně představí vína ze svého sklepa Lisini a doporučí optimální etikety k jednotlivým chodům večeře uchystané Leonardem Di Clemente.

Pokud se rozhodnete večer absolvovat, coby start vás čekají vás tři druhy lákavých kanapek servírovaných s víny Magnum Rustico Nino Franco a Prosecco di Valdobbiadene brut superior. Na talířích bude k ochutnání tatarák z uzeného tuňáka s Miso Yuzu omáčkou a rajčaty, terina z pečených kachních foie gras a meruňkový džem a marinovaná makrela s fermentovanou čekankou Di Treviso a křupavou polentou.

Kompletní menu mnohoslibné večeře pak vypadá takto:

  • Pralinky z kuřecí paštiky s datlovou marmeládou a bergamotem
  • ***
  • Hovězí carpaccio, ravioli s lanýži, houbovou riccotou, omáčkou tonnato a uzenou řepou
  • Rosso di Montalcino 2013 DOC Lisini
  • ***
  • Kachní raviolo s celerovo-kardamomovou omáčkou, rozinkovým ragú a lískovými oříšky
  • Brunello di Montalcino 2011 DOCG Lisini
  • ***
  • Pečené holoubě a šalotka v balsamikové redukci s kaštanovo-skořicovým pyré a třešněmi Amarena
  • Riserva Brunello di Montalcino 2010 DOCG Lisini
  • ***
  • Výběr z italských premiových sýrů
  • Ugolaia Brunello di Montalcino 2010 DOCG Lisini
  • ***
  • Čokoláda gianduia, krém calamanci s marinovanými jahodami a zmrzlinou z bílého kakaa
  • ***
  • Petit Fours
  • Káva, nebo čaj

27. 9. 2016

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie