CottoCrudo zahajuje podzimní brunche. Uspořádá i večeři pro gurmety
Od 1. října Leonardo di Clemente podává o víkendu vejce Benedikt, lanýže a další italské speciality v rámci nových brunchů.
Oč méně je o CottoCrudo v posledním čase slyšet, o to zajímavější nabídku šéfkuchař restaurace pražského hotelu Four Seasons Leonardo Di Clemente se svou partou kuchařů připravil. Prvního října odstartují víkendové brunche s chutě probouzejícím programem.
Vedle souboru vyhlášených italských uzenin budou k mání vejce Benedikt se šunkou San Daniele, pražskou šunkou, nebo uzeným lososem v několika variantách, nebo vejce Fiorentina s černým lanýžem. Sestava tří hlavních chodů na výběr nabízí rybu, maso nebo těstoviny, ze sladkých potěšení se objeví krom belgických vaflí citrónovo-ricottové palačinky s brusinkovým kompotem.
Vedle pravidelných brunchů se v restauraci CottoCrudo odehraje 26. října od 19.00 hodin další z kdysi častých proslavených večeří s vínem. Carlo Lisi osobně představí vína ze svého sklepa Lisini a doporučí optimální etikety k jednotlivým chodům večeře uchystané Leonardem Di Clemente.
Pokud se rozhodnete večer absolvovat, coby start vás čekají vás tři druhy lákavých kanapek servírovaných s víny Magnum Rustico Nino Franco a Prosecco di Valdobbiadene brut superior. Na talířích bude k ochutnání tatarák z uzeného tuňáka s Miso Yuzu omáčkou a rajčaty, terina z pečených kachních foie gras a meruňkový džem a marinovaná makrela s fermentovanou čekankou Di Treviso a křupavou polentou.
Kompletní menu mnohoslibné večeře pak vypadá takto:
- Pralinky z kuřecí paštiky s datlovou marmeládou a bergamotem
- ***
- Hovězí carpaccio, ravioli s lanýži, houbovou riccotou, omáčkou tonnato a uzenou řepou
- Rosso di Montalcino 2013 DOC Lisini
- ***
- Kachní raviolo s celerovo-kardamomovou omáčkou, rozinkovým ragú a lískovými oříšky
- Brunello di Montalcino 2011 DOCG Lisini
- ***
- Pečené holoubě a šalotka v balsamikové redukci s kaštanovo-skořicovým pyré a třešněmi Amarena
- Riserva Brunello di Montalcino 2010 DOCG Lisini
- ***
- Výběr z italských premiových sýrů
- Ugolaia Brunello di Montalcino 2010 DOCG Lisini
- ***
- Čokoláda gianduia, krém calamanci s marinovanými jahodami a zmrzlinou z bílého kakaa
- ***
- Petit Fours
- Káva, nebo čaj