FOODOLOGY

Konfitované kachní raviolo v celerovo-kardamomové omáčce s rozinkovým ragú a lískovými oříšky (CottoCrudo)

CottoCrudo vytahuje trumf. Leonardo připravil nové menu

Nový šéfkuchař restaurace v hotelu Four Seasons přichází s italskou kuchyní s doteky Japonska.

Po téměř čtyřech měsících, kdy vstupoval do stávající nabídky jednotlivými recepturami, vytvořil nový šéfkuchař restaurace CottoCrudo Leonardo Di Clemente kompletně vlastní menu. Vybaven zkušenostmi z rodné Itálie, Švýcarska, Velké Británie a Japonska zůstává sice věrný tradičním pokrmům – založeným na lokálních surovinách a obestřeným středomořským duchem – ale nestaví jen na nich. Přejímá a obohacuje současné trendy.

Hodně pracuje s rybami, při jejichž zpracování získal zběhlost během působení v Japonsku. Zejména v „syrové“ (k níž odkazuje slovo Crudo v názvu) části restaurace se to rybami jen hemží, neboť právě tento způsob úpravy patří v dnešní gastronomii k nejrozšířenějším trendům.

V menu se objevují neotřelé a odvážné fúze, v nichž tradiční evropské suroviny obohacují asijské vstupy a obráceně. Červené krevety se tak potkávají s kapustou, parmezánem a lískovými ořechy, tataki carpaccio z pražmy si zase dobře rozumí s lososovým kaviárem, slaninou a mandarinkovým olejem.

Ryze italské krmě pak v menu zastupuje třeba šafránové risotto s pečeným mořským vlkem, buvolí mozzarellou a hráškovým pyré. Na jídelní lístek Leonardo Di Clemente zařadil i pečenou vepřovou kotletu s lanýžovými bramborami a celerovou dauphinoise.

René Beauchamp, generální ředitel hotelu Four Seasons Prague, je dle svých slov spokojen: „Leonardo přinesl do restaurace CottoCrudo novou energii. Prolínáním tradiční italské kuchyně a inovativního přístupu k přípravě pokrmů posune koncept restaurace k novým obzorům a hostům nabídne jedinečné kulinářské zážitky.“ Od nového šéfkuchaře pak vedení očekává oživení populární restaurace s konceptem, který je na pražské gastronomické scéně ojedinělý.

11. 3. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie