FOODOLOGY

Agave - Hovězí tournedos s omáčkou z červeného vína, chili a čokolády servírovaný se štouchaným bramborem s pečenými paprikami

Čokoládový Valentýn v Agave

Věděli jste, že čokoláda pochází z Mexika? Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam.

Do Evropy čokoládu přivezli Španělé v XVI. století a rychle se stala velmi oblíbeným nápojem. Mexičané si tedy tuto opojnou lahodnou chuť užívají nejdéle, nebojí se žádných kulinářských kombinací a čokoláda se stala populární i jako součást známé mexické omáčky mole.

Mexičané jsou údajně objevitelé čokolády. Jak jinak by tedy mohlo vypadat valentinské menu v mexické restauraci, než vyšperkované právě jí. Krmě vypointovaná až hříšně lahodnou – navíc prý afrodiziakální – čokoládou bude zřejmě rozněcovačem žhavých vášní valentinské noci.

Čokoládové menu v Agave startuje 14. února v této skladbě:

 česnekovo medové kuřecí stehýnko s bramborovými vlasy a čokoládovou omáčkou mole s květy z chrpy

hovězí tournedos s omáčkou z červeného vína, chili a čokolády servírovaný se štouchaným bramborem s pečenými paprikami

dezert Churros máčený v čokoládě

Webové stránky Agave

Valentýn – hlavní článek

1. 2. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie