Čokoládový Valentýn v Agave
Věděli jste, že čokoláda pochází z Mexika? Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam.
Do Evropy čokoládu přivezli Španělé v XVI. století a rychle se stala velmi oblíbeným nápojem. Mexičané si tedy tuto opojnou lahodnou chuť užívají nejdéle, nebojí se žádných kulinářských kombinací a čokoláda se stala populární i jako součást známé mexické omáčky mole.
Mexičané jsou údajně objevitelé čokolády. Jak jinak by tedy mohlo vypadat valentinské menu v mexické restauraci, než vyšperkované právě jí. Krmě vypointovaná až hříšně lahodnou – navíc prý afrodiziakální – čokoládou bude zřejmě rozněcovačem žhavých vášní valentinské noci.
Čokoládové menu v Agave startuje 14. února v této skladbě:
česnekovo medové kuřecí stehýnko s bramborovými vlasy a čokoládovou omáčkou mole s květy z chrpy
hovězí tournedos s omáčkou z červeného vína, chili a čokolády servírovaný se štouchaným bramborem s pečenými paprikami
dezert Churros máčený v čokoládě