FOODOLOGY

Chřestový salát

Chřestové risotto i brownie. Mlýnec má nové menu

Marek Šáda vytvořil pro květen degustační menu plné chřestu.

Chutě probouzející květnové degustační menu postavil pro Mlýnec Marek Šáda. Opřel se o chřest a připravil čtyřchodovou ochutnávku, která jistě nezůstane bez odezvy.

Salátek z chřestu, crème fraîche, estragon, smažená černá rýže, ředkvičky a jarní cibulka, to je šéfkuchařovo první podání. Plné jara, mládí, šťavnaté a pestré. A ještě pestřejší, pokud je umocněno douškem velepříjemného Pinot Bianco 2015 Colterenzio.

Báječné irské jehněčí a jedinečný dezert Františčin, ke všemu tradičně dobře zvolené párování, tak pokračuje menu, jedno z nejpovedenějších. Vzletné, lehké, radostné. Jak cizinci, tak tuzemští hosté je jistě shledají pozornosti hodným.

Na co se můžete během května ve stále ještě novém, neokoukaném interiéru Mlýnce těšit:
chřestový salát – pošírovaný žloutek, kačenky, kroupy a chřest (Pinot Bianco 2015 Colterenzio, Magnum)
chřestové risotto – sezónní houby, žloutek (Saint-Véran 2017, Les Chatenays, Domaine Carrette)
jehněčí hřbet, máta, pistácie, chřestové výhonky (Chianti Classico 2015, Castello di Verrazzano, Magnum)
chřestové brownie – citrón, máslová oplatka, pinie (Tramín červený 2015, Výběr z bobulí, Nové Vinařství, Nový Přerov)

10. 5. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie