Chřestové risotto i brownie. Mlýnec má nové menu
Marek Šáda vytvořil pro květen degustační menu plné chřestu.
Chutě probouzející květnové degustační menu postavil pro Mlýnec Marek Šáda. Opřel se o chřest a připravil čtyřchodovou ochutnávku, která jistě nezůstane bez odezvy.
Salátek z chřestu, crème fraîche, estragon, smažená černá rýže, ředkvičky a jarní cibulka, to je šéfkuchařovo první podání. Plné jara, mládí, šťavnaté a pestré. A ještě pestřejší, pokud je umocněno douškem velepříjemného Pinot Bianco 2015 Colterenzio.
Báječné irské jehněčí a jedinečný dezert Františčin, ke všemu tradičně dobře zvolené párování, tak pokračuje menu, jedno z nejpovedenějších. Vzletné, lehké, radostné. Jak cizinci, tak tuzemští hosté je jistě shledají pozornosti hodným.
Na co se můžete během května ve stále ještě novém, neokoukaném interiéru Mlýnce těšit:
chřestový salát – pošírovaný žloutek, kačenky, kroupy a chřest (Pinot Bianco 2015 Colterenzio, Magnum)
chřestové risotto – sezónní houby, žloutek (Saint-Véran 2017, Les Chatenays, Domaine Carrette)
jehněčí hřbet, máta, pistácie, chřestové výhonky (Chianti Classico 2015, Castello di Verrazzano, Magnum)
chřestové brownie – citrón, máslová oplatka, pinie (Tramín červený 2015, Výběr z bobulí, Nové Vinařství, Nový Přerov)
- Chřestový salát
- Jehněčí s chřestem
- Chřestové brownie
- Mlýnec
- Mlýnec